Unic pentru tine

Lucrul mult facut in graba… / o fi ieftin , o fi scump… / DAR E DE TREABA?/ Decat mult si fiecum / si la fel cu fitecine, / mai bine UNIC, / pentru TINE !

Cu acest articol indraznesc sa ma adresez atat celor cu multi bani , cat si celor cu mai putini.  De ce spun asta? Pentru ca unele lucruri UNICAT HAND-MADE par a fi scumpe , dar punand in balanta :

  • se fac doar manual, la comanda dupa preferinte
  • sunt durabile , atunci constatam ca e platit doar lucrul  in sine , nu si munca de creatie.

Pe de alta parte, vorba englezului „suntem prea saraci, sa ne putem permite lucruri ieftine care sa dureze putin timp”.

Nu vreau sa nominalizez vreo mare firma care m-a pacalit, vanzandu-mi scump puloverul de lana pentru sotul meu, care dupa prima spalare i-a fost bun fiului meu de cinci ani!

Sigur ca da, se poate intampla, / da nici chiar asa…! / Dar bluzica mea, superba la culoare / de s-a facut rochita oare? / Le-am spalat cu mana mea, am respectat ce scria pe eticheta, / dar masinile de tricotat au aceeasi reteta: / „REPEDE, SCUMP SI MULT, / PENTRU UN NECUNOSCUT!”

Nu am sa fac acum istoria broderiilor , tesaturilor sau a dantelelor imparatesti, dar stiu ca hand-made-ul se poate ridica la „rang de arta”. A spus-o prodecanul Academiei de arte , de la Cluj la vederea colectiei de haine create pentru licenta, de fiica mea Maria Hera cu mintea si manutele ei.  Sunt mandra cu ea, ma sfatuiesc cu ea, ideile si creatiile pe care eu le-am realizat in ultimii ani, ii apartin.

Va dau un sfat: nu luati in deradere „strencanitul” pentru ca MODA RETRO, e mereu la moda!

Evantai – heramariana

Cu drag le spun persoanelor cu mai putini bani: bunici, pensionari chiar si fetelor tinere la care niciodata nu le ajung banii, incercati sa va faceti mai intai lucruri mici pentru voi  (banderole, fesuri, fulare) sau cadouri pentru cei dragi (semn de carte, perinite, huse pentru telefon etc.),  apoi lucruri mari si speciale, dupa imaginatie fiecare!

Esarfa frilly violet – tiktakro_tomnarella

 

Si de ce nu? Veniti la Crafty cu vanzare!

Mariana Hera

 

9 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Amanda Baias says:

    Ai foarte mare dreptate. Asa am inceput si eu, cu lucrusoare mici, care in timp au captat atentia celor din jur. Mai am ceva drum de facut pana la vanzari serioase, dar e o placere sa constat ca darurile mele personalizate ii bucura pe cei carora le sunt destinate. E o satisfactie aparte sa vad ca omul care primeste ceva de la mine intelege ca i-am destinat mai mult de 5 minute in fata unui raft oarecare cu cadouri gata ambalate. :)

  2. hera mariana says: (Author)

    Multumesc Amanda pentru comentariu, vine in completarea articolului meu si încurajează începătoarele în domeniu!:)
    Mult succes în ceea ce creezi!

  3. adnia says:

    sunt perfect de acord cu voi…handmade-ul este un cadou special pt cine stie sa vada asta, dar…ce te faci cu cei care nu dau doi bani pe stradanie sau ganduri bune si prefera industrialul ieftin si fara gust?

  4. hera mariana says: (Author)

    Adina dragă, eu nu dăruiesc decât celor care apreciază arta, arta manuală.
    Asta se vede după ceea ce poartă…. atâta merită…
    SĂRBĂTORI FERICITE TUTUROR! indiferent de preferinţe!

  5. hera mariana says: (Author)

    Scuze ADNIA, te-am botezat:)) ţi-am zis Adina, numai ce vorbisem cu o Adinuţa din Spania!

  6. SemyazaAngel says:

    Ai dreptate. Eu nu ma traiesc din handmade si de aceea pe langa pretul materialelor nu mai pun mult ,mie mai mult imi place cand vad ca cineva poarta ceva facut de mine.Stiu ca ar trebui sa ne pretuim munca mai mult. Sarbatori Fericite.

  7. hera mariana says: (Author)

    SĂRBĂTORI FERICITE SemyazaAngel!
    Ne-am întâlnit şi aici:) Nici eu nu trăiesc din h-m, doar completez pensia:).
    Sper că Maria să facă adevărată carieră din asta, ea mai are o facultate dar pasiunea bate profesia !
    Şi mie îmi place strălucirea din ochii oamenilor când privesc lucrurile create şi realizate de mâinile noastre!

  8. Idei Cusute says:

    Voi lauda esarfa Frilly lucrata de Tiktakro pentru ca am o surioara de-a ei, pe bordeaux, minunata! Cand o port, intorc toate privirile spre mine, parca as purta dantela nu tricotaj! este atat de placuta pe gat incat nu-mi vine sa renunt la ea nici in interior! Am facut o alegere pentru care ma felicit :) are o calitate deosebita si mai stiu despre artista ca lucreaza cu multa pasiune pentru frumos si textile! Cu drag, Dana

  9. hera mariana says: (Author)

    Mulţumesc Dana !
    Pentru că suntem o mare familie aici, îţi mulţumesc ori pe cine ai lăuda, comentariul fiind la articolul meu.:)

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!