Interviu cu Luminita (Delilah): De fiecare data incerc sa aduc ceva nou in felul meu de a “impleti” sarmele

Astazi facem cunostinta cu Luminita (Delilah) si creatiile ei pline de romantism si personalitate. Lucrate cu drag, pasiune si multa rabdare, bijuteriile Luminitei starnesc admiratia de la prima privire. In randurile care urmeaza incercam sa descoperim pas cu pas cat mai multe detalii.

1. Cine este Delilah?

 “Delilah” este nick-ul sub care vreau sa imi fie cunsocute bijuteriile din sarma. Numele meu este Luminita, am 33 de ani.

2. Cand a aparut pasiunea pentru bijuteriile handmade si care sunt sursele tale de inspiratie?

Pasiunea pentru bijuterii a aparut din senin, in joaca, as putea spune, la inceputul anului 2010, mai precis in februarie-martie, cand am realizat primele pandantive din cipsuri semipretioase cu numele de martisoare. Au urmat cercelusi asortati, coliere… apoi… si-au facut loc imaginatia si incapatanarea mea de Capricorn care striga (si inca striga!!) “pot mai mult”.

3. Ai artisti preferati (pictura, design vestimentar etc.)? Care sunt aceia?

Sincer, nu… nu am artisti preferati nici in pictura, nici in design vestimentar, in mod special. Dar imi plac multe , de peste tot… cate putin din fiecare. Imi place frumosul, in cateva cuvinte.

Urmaresc insa cu foarte mare admiratie doi designeri de bijuterii din sarma, de peste hotare: Kornelia (MadeBySunflowe)  si Ivona (IMNIUM).

4. Care sunt pasii pe care ii urmezi in realizarea unei bijuterii?

Nu am pasi pe care sa ii urmez, pentru ca atunci cand pun mana pe o sarma, pentru un design nou, oricate schite as trasa, nu le pot urma. Dar, la modul general vorbind, da… sunt cateva  linii de tras: in primul rand, sa ma asigur ca nu voi fi intrerupta cateva ore, apoi urmeaza insirarea celor necesare, incepand de la sarme, margele, pietre, clesti… toate…anapoda pe langa mine, la o intinsatura de mana. Ca la vrajitoare : )

5. Materiale preferate si tehnici folosite

Sarma argintata, cred ca toata lumea a observat asta. Imi place sa lucrez foarte mult cu sarma argintata si pietre semipretioase, cristale. De fiecare data incerc sa aduc ceva nou in felul meu de a “impleti” sarmele, dar lipsa de timp isi cam lasa amprenta. Uneori  este nevoie sa reproduc anumite piese si las pe lista de asteptare o idee proaspat rasarita.

Tehnici… cam tot ce se poate, cu sarma.

6. Atelierul Delilah in imagini

Aici, in aceste poze ale “micului meu atelier” puteti vedea si singuri dezordinea care inca persista, chiar daca trecusera cateva zile de cand nu lucrasem nimic. Daca dezordine nu e, nici idei “nu e”! Dezordinea de pe masa de lucru ma inspira, pe cand dezordinea din casa ma zgarie pe retina  : )

7. Care este trasatura definitorie a stilului tau?

“meticulous” – acesta este singurul cuvant cu care as descrie stilul meu. Dar e loc si de alte pareri, mereu sunt si alte pareri.

Pandantiv “Make it Real”

Colier “Winters Tale”

Colier “… A Celtic One”

Chiar… cine-i cenusareasa? II

8. Carui tip de femeie se adreseaza bijuteriile tale?

Ideea este ca vreau si pot sa creez bijuterii pentru toate femeile, incepand de la copile pana la bunicile lor, ca sa zic asa. Am destule piese putin cam pretentioase, zic eu, care cer o tinuta anume, dar si suficient de multe care se pot incadra cu usurinta in genul bijuteriilor casual, de toata ziua. Am incercat mai multe tehnici, dar niciuna dintre ele nu ma face sa ma simt “implinita”. Nu atat cat ma bucur la realizarea unei bijuterii din sarma (<Sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimica>  adica… hai, lucrez si cu textile, piele, dar tot arunc eu o sarma acolo : ), altfel nu ma simt bine ).

9. Planuri de viitor ca designer

Am nevoie de mai mult timp, pe viitor. Vreau sa revin la pictura, pe care doar am “mirosit-o”, ca sa  zic asa, vreau sa incerc metal smithing-ul, sa prelucrez argint… ee… vreau multe eu…

Cu timpul nu ma inteleg deloc, mai ales in perioada scolilor…

10. Ce inseamna Crafty pentru tine?

Crafty inseamna mai multa vizibilitate, inseamna un loc in care multi creatori si iubitori de frumos isi dau mana pentru a aduce un zambet altor iubitori de frumos, persoanelor dragi din viata lor. La mai mare!

11. Trei magazine preferate de pe Crafty

BohemianSin, pentru ce idei poate sa aiba in ceea ce priveste  textilele si ce poate face din ele! (Big hands!)

Ina, pentru capacitatea de a intoarce macazul atat de rapid, de la lut polimeric la sarme… si cu ce success inca!! Felicitari, draga mea si tine-o tot asa!

Bwe, pentru unicitatea creatiilor, pentru asimetria observata in produsele ei. De efect! Felicitari Leti!

12. Ce sfaturi le dai designerilor aflati la inceput de drum?

Designerilor aflati la inceput de drum, le spun doar atat: pereverenta si autodepasire! Mereu e loc de mai bine! Si o spun din experienta, inca tin minte de unde am pornit eu, cum aratau primele bijuterii, primele fotografii…

13. Cateva cuvinte pe final

Nu imi plac cuvintele de final, dar va spun un calduros “Spor la lucru si inspiratie maxima!”.

5 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. cleopatra5 says:

    Mult spor si inspiratie si tie! Nu ne-am cunoscut noi in imprejurari prea fericite, dar putem trece peste asta, zic eu… Misto interviul!

  2. delilah says:

    Am si uitat imprejurarile!
    Sanatoase, spor si inspiratie sa fie!
    App, felicitari pentru noua creatie, e superba!

  3. cleopatra5 says:

    Multzam!

  4. godeta says:

    Felicitari sincere, creatii intr-adevar meticuloase, cu detalii ce ating perfectiunea!

  5. Melianda says:

    Felicitari si mult sopr in continuare :)

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!