Chocolat, mon amour

Pe 11 Iulie francezii au declarat Ziua Mondiala a Ciocolatei. De ce a fost nevoie de o astfel de zi? Raspunsul pare cat se poate de simplu: ciocolata este parte din viata noastra. Ne incepem ziua savurand o bucatica de ciocolata si o cafea sau rontaim un baton de ciocolata in drumul spre serviciu, la amiaza ori seara alegem un desert pe baza de ciocolata.

Care este cel mai des intalnit cadou? O cutie de bomboane de ciocolata. Oferim bomboane de ciocolata in dar parintilor, pretenilor, rudelor, celor mai importante persoane din viata noastra, in semn de dragoste si apreciere.

“Chocolat” -  cuvantul in sine cred ca spune tot: pasiune, rasfat, clipe fericite…

Cercei bomboane – Lisa_Shop

Istoria cicolatei incepe in America de Sud, acum 2000 de ani si este strans legata de cultivarea arborelui de cacao. Boabele de cacao au ajuns in Lumea Noua dupa descoperirile lui Columb, in secolul al XVI – lea.

In 1519 conchistadorul Hernando Cortez a fost servit la curtea lui Montezuma, cunoscutul conducator aztec, cu o bautura regala numita “chocolatl” (“apa amara”), preparata din semintele arborelui de cacao. La azteci boabele de cacao erau atat de pretioase incat erau considerate monede de schimb.

Cortez a dus bautura in Spania si localnicii i-au adugat zahar din trestie, considerand ca era prea amara. Au mai adaugat vanilie si scortisoara, iar reteta a tot fost imbunatatita de-a lungul timpului mai ales de catre francezi, care sunt considerati maestri in prepararea acestei ispite dulci.

Cercei prajitura ciocolata si capsuni – camelia_handmade

Astazi avem de ales dintre mii de sortimente din comert sau putem prepara ciocolata acasa.

Indiferent de varianta aleasa ciocolata ramane un rasfat pentru trup si suflet :)

Unt de corp “Chocolat” – sapunzain

Ciocolata de cafea – naensoap

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!