Oda pentru pisici

Bănuiesc că puțini sunt cei care nu iubesc animalele. Unii adoră câinii, alții pisicile sau hamsterii, dihorii sau aricii. Important e că le iubim!

Ca de obicei, și articolul ăsta a avut ca scânteie de aprindere ceva văzut, auzit sau simțit… Acum a fost un articol mic în care am citit că persoanele care au până la trei pisici sunt normale, dacă ai între patru și zece  ești excentric, iar dacă ai peste zece e cazul să te cauți fiindcă ai probleme la mansardă. O fi, nu zic ba! Vă dați seama cam cum râdeam eu de mine gândindu-mă la (a)normalitatea mea?? Nu de alta, dar aveam– la un moment dat- 16 pisici, dintre care doar două ale noastre, restul fiind venite de cine știe unde. Acum sunt excentrică, mai am doar șase… Bineînțeles că n-o să pomenesc nimic de celelalte animale la fel de venite ca și pisicile…

Oda pentru pisici

 

 

Dincolo de adevărul sau neadevărul din acel articol, de un lucru sunt sigură (și nu e vorba de normalitatea mea, e clar că aceea e dusă de mult pe câmpi): animalele de companie ne întorc înmiit toată iubirea pe care le-o oferim.  Oliver Herford spunea că pisica e un leu pigmeu care iubește șoarecii, urăște câinii și patronează ființele umane. Fie că le iubim, fie că le detestăm, aceste feline fac parte din viețile noastre și, prin urmare, sunt o inepuizabilă sursă de inspirație inclusiv pentru noi, cei care ne ocupăm cu handmade-ul.

Iar dacă o să mai scriu multe articole, vă garantez că o să vă „nichitizez” și pe voi. Da, și Nichita și-a dorit să fie motan:

„………………………………..

Motan m-aş fi dorit să fiu

cu coada-n sus, cu blana-n dungi,

cu gheare şi musteţe lungi,

c-un ochi verzui şi-un ochi căprui.

 

La ora când târâş-grăpiş

zăpada nopţii se adună

eu, cocoţat pe-acoperiş,

să urlu a pustiu la lună.

 

Şi-atuncea, şapte gospodine

să dea cu bolovani în mine

şi să mă-njure surd, de Domnul,

că le-am stricat, urlând, tot somnul.

…………………………………..”

Miau!

 

Articol scris de Silvia (Jewelswithlove)

Colaj realizat de Anca (GreenBlueArt)

 

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!