Sa zicem ca a venit vara!

Au și trecut 10 zile din luna iunie. Da, e vară de 10 zile! În calendar! Că ne luăm după calendar și nu după ceea ce vedem noi afară. Și, în nici un caz nu ne luăm după temperaturile din zona în care stau eu! M-am îmbrăcat azi ca de iunie și am tras un frig de aprilie de mă răsfăț cu antitermice și antitusive mai ceva ca în iarnă.

Dar eu sunt o optimistă, așa că mă îmbărbătez singură spunându-mi că sunt o deșteaptă! Sunt deșteaptă nu fiindcă așa ar spune neuronul ăla care strănută din zece în zece secunde, ci fiindcă o vorbă intrată în folclorul contemporan spune că “Deștepții răcesc vara, că iarna răcește orice prost!”.

Dar, să trecem peste deșteptăciunea mea…

Așadar, e vară! Și nu concep o vară fără cireșe la urechi, fără căpșuni în borcan și fără o casă plină cu flori de câmp. Așa cred eu că arată Zâna Vara, e o frumusețe îmbrăcată într-o rochie din flori de câmp, care de care mai frumoasă și mai colorată, are cireșe la urechi, un colier din căpșuni și vișine și brățară din caise, piersici și zarzăre (nu ne gândim la dovlecei, mărar, ceapă și alte legume, că se alege praful de romantismul imaginii din capul meu! Pe-alea le mâncăm și-atat …)

A venit vara  copy

 

Să ne bucurăm de vară! Să ne bucurăm de tot ceea ce aduce cu ea- vacanțe, concedii, mare, nisip, soare, râs zglobiu, energie, bună-dispoziție. Și să ne facem provizii de amintiri pentru toamnă.

Zic și eu….

Articol scris de Silvia (Jewelswithlove)

Colaj realizat de Anca (GreenBlueArt)

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Anca - GreenBlue says:

    Multumim Silvia – Zâna Vara pentru zambetul insorit. Iti doresc sa ai o gradina plina de flori si camara plina de dulceturi. Imi amintesc de vacanta, de bunici, de povestile citite la umbra unei tufe de leustean… Pe vremea aceea asa crestea leusteanul :)
    Sa ne bucuram de vara dragi prieteni!

    Cine poate sti – Ana Blandiana
    [...] mie
    Mi-a spus o fetiţă cuminte
    Că-şi aduce aminte
    Cum vara vine din copilărie,
    Şi cum,
    În miros de lapte, de fân şi de fum,
    Alunecă de-aici,
    Trasă de fluturi, de buburuze şi de furnici
    Înspre bunici.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!