duelul artistilor crafty

zeci de adaugari in cos si nici o comanda

• andraaa 11 posturi
    shopsoldlovedforum posts
    andraaa on 26/1/12
    In ultimul timp am observat la produsele mele tot mai multe adaugari in cos, ma refer la fiecare produs cate 3-5-7 adaugari in cos dar... surpriza, nici o comanda. De ce adauga lumea produsele in cos daca nu finalizeaza comanda? Sper ca nu a mai fost un topic asemanator.
  • stefan 287 posturi
    soldbuyforum postsadministrator
    stefan on 27/1/12
    Pot fi foarte multe motive pentru care o persoana abandoneaza cosul fara a comanda. Unii adauga in cos produse de la mai multe magazine si atunci cand vad ca trebuie sa plateasca 3 taxe de transport pt 3 produse renunta. Altii sterg din cos unele produse inainte de lansa comanda. Alte motive de abandon pot fi: taxa de transport, valoarea minima a comenzii, localitatea de unde se trimite produsul etc.

In comertul online rata medie de abandon a cosului este de ~70%, deci doar ~30% din cei ce adauga in cos finalizeaza comanda. Nu e nimic anormal.

Ultima modificare: on 27/1/12
  • delilah 93 posturi
    shopsoldrecomandatcolectielovedlovedforum posts
    delilah on 27/1/12
    Stefan, am mai discutat pe acest subiect, mi se pare irelevanta optiunea cu adaugarea in cos. Mai ales ca am testat-o si in momentul in care am "golit" cosul, de propriile-mi produse, acestea au ramas "inca" in acel cos. Singura mi-am pus un produs in cos, singura l-am dat jos, dar el apare la vizualizari inca in cos. Al cui, nu stiu, ca eu l-am sters. Pe mine personal nu ma ajuta cu nimic s avad "intentia " de cumparare a clientului, oricare ar fi el. Important este sa se finalizeze comanda si sa se comande efectiv, produsul.
    Apoi, am mai observat ceva: daca am un inel, ce se poate reface aproape identic, si mi se cumpara, efectiv (deci se adauga in cos, by default), eu il bifez din nou, ca fiind "valabil", pun stoc 1, si il las pe stoc. Pentru ca stiu ca pot face un altul, la fel de frumos sau poate chiar mai! Ei, aici incepe frumusetea, ca desi el a fost vandut, si eu doar l-am readaugat pe lista, ca fiind disponibil, eu il vad tot in cos :D
  • andraaa 11 posturi
    shopsoldlovedforum posts
    andraaa on 27/1/12
    Numarul de adaugari in cos nu scade dupa ce stergi produsele din cosul de cumparaturi, Optiunea este facuta pentru a vedea de cate ori a adaugat cineva in cos produsul, nu in cate cosuri este in acest moment. Multumesc pentru raspunsul rapid Stefan, de multe ori e frustrant sa vad la fiecare produs al meu cateva adaugari in cos si primesc o comanda de 19 ron odata pe saptamana sau la 2 sapt. Parerea mea este ca daca ai putea adauga in cos doar produsele dintr-un magazin,poate nu ai mai renunta asa usor la ele, avand de platit o singura taxa, incadrandu-te intr-o singura comanda minima al unui magazin etc. Nu crezi ca ar fi mai ok?Cand vrei sa selectezi produse din mai multe magazine le poti adauga pur si simplu la favorite.
    Si as mai avea o singura dorinta, astept cu nerabdare sa modifici optiunile la produsele din comanda, cum iti scrisesem mai demult intr-un mesaj tot pe forum, cand dau click pe un produs din comanda sa mi se deschida direct produsul din magazin,ca sa nu mai confund pozele, probabil exista si 2-3 produse cu nume asemanator in magazinul meu.
    Multumesc
  • andrei 1 post
    buyforum posts
    andrei on 8/2/12
    Salut

Exista cumva o problema cu adaugarile in cos ale produselor? Eu tot incerc sa adaug produse pentru a efectua o comanda si adauga doar unul, pe primul.

Multumesc
    • stefan 287 posturi
      soldbuyforum postsadministrator
      stefan on 8/2/12
      Buna, am verificat si totul functioneaza ok, orice produs poate fi adaugat in cos fara probleme.
  • AdyAnkh 25 posturi
    shopsoldrecomandatcolectielovedlovedforum posts
    AdyAnkh on 10/2/12
    Sincer, pe mine ma ajuta adaugarile in cos. Pentru ca sunt un fel de indicator pentru ce sa mai fac si ce sa mai aduc :)
    • ByFlorence 2 posturi
      shopsoldlovedforum posts
      ByFlorence on 10/2/12
      Si eu sunt de aceeasi parere! Adaugarile in cos imi indica care sunt preferintele clientilor si ce modele au "priza", chiar daca nu se finalizeaza comanda! Dintr-un motiv sau altul clientul a renuntat; prin urmare eu trebuie sa schimb ceva in politica de marketing! :)))
      Pacat ca nu se vede si CINE a adaugat in cos! Astfel as fi putut sa aflu direct de la sursa care este motivul renuntarii. :)))

Trebuie sa fi logat pentru a participa la discutii. Nu ai cont inca? Creaza unul!.