duelul artistilor crafty

Pretul conteaza cel mai mult?

• Cadouri_Facute_de_Mana 2 posturi
    shopforum posts
    Cadouri_Facute_de_Mana on 4/2/12
    Bine v-am gasit, dragi creatoare de minunatii handmade!
    Deschid acest topic, deoarece am o nelamurire si mi-ar placea sa aflu parerea voastra.
    Si eu am redus preturile, si tot degeaba:( Stiu ca e o perioada slabuta, dar nelamurirea mea este: pretul conteaza cel mai mult pentru cei care vor sa cumpere creatii handmade?
    Eu am observat ca exista multe magazine online cu preturi foarte mari si comenzi foarte multe (ma refer la handmade, desigur). Stiu ca aceste magazine exista de mai mult timp si au deja o clientela formata, dar toti au inceput de undeva, nu?
    Multe dintre noi suntem la inceput, iar eu simt ca ceva...undeva, nu functioneaza. La targuri lumea nu mai stie sa aprecieze lucrurile facute de mana sau sa faca diferenta dintre handmade si duzina.
    Pe vremea cand mergeam la targuri ca vizitator, daca imi placea un lucrusor facut de mana, nu comentam pretul. Oare de ce? Cine ghiceste?;)
    Astept parerile voastre, cu drag. Oricum...de handmade nu ma las!!!
  • choice4all 21 posturi
    shopsoldrecomandatlovedforum posts
    choice4all on 4/2/12
    Nu tine de pret. Tine de educatie. Tu poti sa scazi preturile ( si sa auzi comentarii de genul :" e ieftin ptr. ca nu e de calitate"), dar educatia se face in timp, "picatura cu picatura". Produsele handmade nu sunt pe gustul maselor largi. Pentru masele largi este productia de ...masa.
    Asa ca, pastreaza-ti optimismul si energia creatoare si mergi pe drumul pe care simti ca trebuie sa mergi. Mult suces!
  • Buburuza_cu_ghetute 28 posturi
    Buburuza_cu_ghetute on 4/2/12
    Unii vanzatori practica preturi ridicate pentru ca isi evalueaza munca raportata la anumite calitati cum ar fi materialele, modul de executie, numarul de ore muncite la un produs, ideea originala, fotografiile etc. Daca un produs este lucrat pana in cel mai mic detaliu si fara aproape nicio imperfectiune, este normal sa aiba un pret mai mare fata de unul asemanator. Nu de putine ori mi s-a intamplat ca la targuri sa observ clienti atingand materialele. Multe fete vor sa vada intai cum sunt lucrate, sa vorbeasca cu artistul si abia apoi sunt convinse ca merita sa cumpere acel produs. Cu alte cuvinte, uneori pretul justifica munca facuta, iar daca produsele sunt lucrate foarte frumos cu siguranta clientii vor veni mereu. Cu toate acestea, mai sunt si clienti ciudati care apreciaza munca depusa si nu achizitioneaza produse handmade ci doar se uita si admira.
    Eu zic ca cei care vor produse lucrate manual sau isi doresc ceva anume si gasesc aici, vor cumpara cu siguranta, insa cei care intotdeauna vor doar un pret mic (facand rabat de la calitate) se vor duce si vor lua de acolo unde produsele au pret mic. Nu e motiv de dezamagire acest lucru! Trebuie sa fi optimista si sa muncesti in continuare pentru ca cineva sigur iti va aprecia munca!
  • Cadouri_Facute_de_Mana 2 posturi
    shopforum posts
    Cadouri_Facute_de_Mana on 4/2/12
    Multumesc pentru pareri. Nu condamn magazinele care au preturi mari pentru creatiile lor. Sunt de acord ca ceea ce este lucrat manual trebuie sa fie apreciat si, ca peste tot in lume, trebuie sa aiba un pret pe masura.
    Spor la treaba tuturor. Mai povestim...Stiu ca depinde si de noi sa educam publicul cumparator. Sper sa inteleaga tot mai multi ca handmade inseamna unicat sau serie foarte mica. Este mult de povestit pe aceasta tema.
  • FBRonnie 18 posturi
    shoprecomandatlovedlovedforum posts
    FBRonnie on 4/2/12
    Pentru situatia aceasta eu cred ca vina sa imparte intre vanzator si client. Pe de o parte este clientul care nu apreciaza munca depusa de creatorii de handmade - dar pe de alta parte sunt si anumiti creatori de handmade care isi bat joc de marfa. Educatia ar trebui facuta de ambele parti. Din pacate e si un moment mai dificil pentru economie in general. Dar de la educarea gustului incepe totul, parerea mea. Noi, ca si creatori, trebuie sa dam tot ce avem mai bun din noi si sa nu ne culcam pe o ureche daca produsele noastre sunt laudate. Trebuie sa evoluam mereu. Clientii vor ajunge in final sa recunoasca ceva handmade facut asa cum trebuie de handmade-ul fuserit. Si atunci vor veni si vanzarile.
  • Dryade 1 post
    shopforum posts
    Dryade on 8/2/12
    Sunt in acord cu tot ce ati spus mai sus - motivele sunt mai multe, dar intre ele probabil ca unul e mai puternic: romanii inca nu apreciaza cum se cuvine creatia handmade. Abundenta de produse "made pe vapor" ii face, poate, sa nu inteleaga ca un produs handmade este realizat in primul rand cu sufletul :) In Europa si SUA e un reviriment extraordinar al creatiei handmade, al mestesugului, oamenii redescopera bucuria de a face ceva cu propriile maini - de la un saculet cu lavanda pana la reamenajarea casei - si in egala masura placerea de a cumpara un produs realizat "de mana". Site-urile de profil debordeaza de creativitatea mestesugarilor - multi dintre ei avand cu totul alte meserii si gasindu-si in activitatea handmade o pasiune sau un mod placut de a-si petrece timpul liber ori o cale de a castiga un venit suplimentar. Ar fi bine daca ar fi readuse mestesugurile (crafts) in scoli: copiii le-ar invata de mici, iar acest lucru le-ar dezvolta nu doar manualitatea, ci mai ales creativitatea. Si odata ajunsi adulti, ar sti sa aprecieze valoarea produsului handmade. Sa speram ca "valul handmade" de afara va creste si la noi interesul pentru lucrul facut de mana.
  • delilah 93 posturi
    shopsoldrecomandatcolectielovedlovedforum posts
    delilah on 9/2/12
    fiica-mea invata la scoala in anii primari sa faca felicitari cu aplicatii de scoici, melci, si alte alea...
    invata sa plieze hartii si sa le dea forme.. e adevarat , nu quilling, dar era un inceput
    piticului meu la gradi, si colegilor lui, li se dadeau planse cu forme desenate, pe care sa le coloreze. Si la un chestionar facut noua, parintilor, pentru a vedea ce consideram necesar si ce nu, am cerut sa li se dea plansa alba .. si sa ii lase pe ei sa isi imagineze ceva, oricat de stangaci ar fi "ceva"-ul facut de ei

cat despre noi, astia "mai mari", toti ne amintim cum impleteam foi de la depanusat porumbi, pentru a face cosulete, stergatoare, si te miri ce traznai.
    mai erau si cercurile de cusut pe etamina, manuitul andrelelor l-am "prins" de la bunica... iar rabdarea.. :))) (nu situ de unde am atata )
  • Buburuza_cu_ghetute 28 posturi
    Buburuza_cu_ghetute on 12/2/12
    delilah, eu am aproape 22 ani si am trecut prin ce a trecut si fata ta! in clasa I am desenat cu mana mea, in clasa a 2-a am cusut pe etamina, am facut planse cu zahar, scoici, seminte. Am impaturit hartie si am facut din doape tot felul de animalute. Toate la ora de lucru manual, dupa caiete speciale cu foi albe, dar cu o tema bine delimitata. Si cel mai interesant este ca acum, la varsta asta, tin minte tot ce am facut atunci, cusutul, pliatul hartiilor (paharul, barcuta) si toate desenele facute cu mana libera. Categoric asa este cel mai bine pentru copii si nu sa li se dea un desen pe care ei doar sa il coloreze.
  • mayaart 12 posturi
    shopsoldcolectielovedforum posts
    mayaart on 6/3/12
    Sunt de acord cu tot ce a-ti spus mai sus. Pentru ca din cele scrise anterior se desprinde o idee cum ca descoperirea handmade-ului si aprecierea lui tine de educatie vin cu o propunere pentru cei ce administreaza acest site de a infiinta un spatiu pentru acest lucru si unde sa poata fi publicate mici articole despre ce inseamna handemade, despre traditii romanesti si nu numai. In timp lumea va intelege si va invata sa aprecieze efortul facut pentru un astfel de produs, si de ce nu sa nu mai doreasca sa cumpere acele lucruri facute "pe vapor".
    Pe de alta parte daca te uiti pe site-urile de profil de afara apar tutoriale cum se fac una si alta unele gratuite altele contra cost, cred ca si acest aspect ar trezi interesul pentru produsele handemade si ar duce la cunoasterea tehnicilor folosite, la complexitatea lor. Deci cele care au mai multa experienta pot cred realiza astfel de tutoriale care ar putea duce la promovarea handemad-ului. Tutorialele pot fi o categorie noua de produse, de ce nu.

Ultima modificare: on 6/3/12
  • bbijou 6 posturi
    shopforum posts
    bbijou on 13/3/12
    Aveti fiecare in parte dreptate.
    Acum sa va spun parerea noastra.. de ce unii oameni nu mai vad cu ochi buni targurile handmade?: pentru ca sunt anumite persoane care cumpara asa numitele lucrusoare facute cu mana lor din bazar sau siraj..... si apoi le vand la un pret mai mare si le afiseaza intr-o cutie cu 1 funda in plus. Ca sa nu spun ca au si preturile mult mai mici decat cei care intr-adevar lucreaza totul cu manuta lor.

Sper ca nu am jignit pe nimeni.. imi cer scuze anticipat.
  • Creionul0Verde 22 posturi
    shopsoldbuycolectielovedforum posts
    Creionul0Verde on 16/3/12
    bbijou- da cu siguranta la targuri vezi si astfel de specimene..insa nu cred ca ai jignit pe nimeni de aici...pana la urma de asta s-a facut acest site ca sa cumperi direct de la producatorul original.

copiii in scoli si gradinite inca mai invata sa faca una alta "handmade" dar cu siguranta s-au pierdut multe dintre tehnici..probabil nu mai e un interes asa mare..in romania arta nu e prea apreciata de publicul larg

mayaart- ai dreptate, ar trebui sa se tina ceva cursuri despre ce inseamna handmade-ul. Ar trebui sa incepem noi artistii..sau cel putin persoanele care fac asta de cel putin 10 ani, sa organizeze prin colaborari cu facultati sau locurile de munca cu statut inalt de exemplu..pompieri, judecatori, medici..etc Trebuie sa ajungem cumva si la acel public, nu?

buburuza_cu_ghetute - lumea vrea sa atinga produsul handmade..foarte adevarat.Cu siguranta ai mai multe sanse sa vinzi oamenilor care te cunosc personal si pe tine si pe produs inainte de a de banii din buzunar.Dar cel mai atragator este sa vada ei cu ochisorii lor cum il faci!

cat despre intrebarea ta cadouri-facute-de-mana, pretul este important in raport cu calitatea, timpul acordat, materialele folosite si evident cu grupul social in care vrei sa te afirmi...
  • loreta 2 posturi
    shopforum posts
    loreta on 26/3/12
    am citit ce ati scris si parerea mea este urmatoarea:chiar daca un potential client apreciaza produsul nostru , raportul calitate-munca-pret fiind corect , poate chiar nu are bani sa-l cumpere , oricat si l-ar dori .iar pentru cei care trec si nu apreciaza produsele handmade sunt ori snobi ori nu au acest cult al lucrului facut cu migala , cu talent si imaginatie ,care se remarca prin unicitate si originalitate .sau mai exista o categorie , aceea care vrea sa poarte \uniforma\-daca are ea trebuie sa-mi iau si eu -cam asa s-ar traduce .eu lucrez de foarte multi ani si de catva timp m-am hotarat sa fac lucrul asta pentru a mai castiga un ban , insa ajung la vorba bunicii mele care spunea ca nu castigi bani din asta , pentru ca oamenii nu stiu adevarata valoare a lucrului de mana . asta e....mergem inainte ,,,
  • iasminaolasz 15 posturi
    shopcolectieforum posts
    iasminaolasz on 5/4/12
    Sfatul meu ar fi sa incerci sa diversifici - sa incerci sa folosesti si alta tehnica, nu numai crosetatul - oamenii sunt foarte diferiti si ce ii place unuia nu ii place celuilalt - eu am trecut prin asa ceva. Daca te adresezi unui segment ingust de piata vei vinde unui numar mic de clienti. Fii optimista! Eu sunt convinsa ca fiecare produs are un client acolo pe undeva care are nevoie de el si o sa-l iubeasca nespus - trebuie doar sa se intalneasca si pentru asta tu trebuia sa iti promovezi cat mai mult produsele. Sper ca am fost de ajutor. Succes in vanzari! :)
    • Creionul0Verde 22 posturi
      shopsoldbuycolectielovedforum posts
      Creionul0Verde on 5/4/12
      da! bun sfat! sa ai o gama cat mai larga si diversificata de produse si sa le promovezi incontinuu..asa sigur se vor intalni nas in nas Produsul perfect-Cumparatorul ideal ;)
  • iline 7 posturi
    shopforum posts
    iline 3 weeks, 4 days ago
    Buna, am citit toate comentariile voastre si cu bucurie remarc ca nu sunt singura care apreciaza arta mai mult decat veniturile derivate din vanzarea acesteia.
    eu nu am platit inca taxe pentru administrarea acestui magazin, deoarece in mai bine de 3 luni, nu am reusit sa vand nici macar un produs aici. Aceleasi produse le-am avut la vanzare in multe alte magaine online si "afacerea" merge ca pe roate. am cel putin o comanda/saptamana si trafic mult mai mare.
    Consider ca adminii acestui site ar trebui sa roteasca din cand in cand produsele aflate in magazinele noastre, sa le promoveze chiar si pe cele la care nu s-au platit inca taxe si sa ne dea un semn ca aici merita sa platim administrarea . cu toate ca taxele nu sunt mari pe crafty, nimeni nu vrea sa plateasca si sa nu aibe vizite si vanzari
    Repet: ACELEASI PRODUSE PE ALTE SITE-URI LE VAND IN CATEVA ZILE DUPA CE LE POSTEZ.
    daca sunteti de aceasi parere cu mine, dati-mi un semn, va rog.. poate sunt eu cea care greseste si accept toate sfaturile astfel incat sa mearga treaba si aici.

Multumesc !!
  • iline 7 posturi
    shopforum posts
    iline 3 weeks, 4 days ago
    Inca ceva...
    in profilul vanzatorului, este specificat: "a vandut intre 1 si 10 produse"

in calitate de cumparator mi-as dori sa stiu cate produse a vandut MAI EXACT, si eventual fotografia produsului.

Cumparatorul ar putea fi interesat de un produs similat cu altul deja vandut
  • Semyazaangel 18 posturi
    Semyazaangel 3 weeks, 1 day ago
    Hai lasa ne cu alte situri care se vand in cateva zile ca si noi am mai avut conturi si pe alte platforme.Este o minciuna sfruntata. Si pe Crafty nu e vorba nu numai de bani ci si de atitudine .Poate faci comparatia intre atmosfera de pe forumul celuilalt site si atmosfera de aici. Cum spuneam e vorba de atitidine . Administratori sunt amabili si ne rezolva problemele, iau in considerare propunerile, pretul este foarte mic si nu te obliga la o anumita suma (desi eu personal as plati si pe mai mult de 3 luni ) cu o banca care nu iti cere comision,banii iti intra imediat fata de celalt site la care faci apropo la care administratori au o atitudine ce lasa de dorit,cenzureaza forumul,te obliga sa platesti o suma minima + comisionul bancii. Te rog nici nu se compara.ASa ca sunt sceptica fata de ceea ce zici. P.S. : pentru produsele vandute exista portofoliul in care pot sa bagi si produse care le-ai vandut si offCrafty.
  • iline 7 posturi
    shopforum posts
    iline 3 weeks ago
    EXACT de atitudine este vorba....si nu o inteleg pe a ta. in mesajele mele am facut cateva propuneri si am cerut un sfat. Nu am facut comparatie cu un site anume, ci in general cu alte platforme pt produse handmade..si sincer nu stiu la care te referi tu.

Merci pentru specificatia legata de produsele vandute.
  • Semyazaangel 18 posturi
    Semyazaangel 2 weeks, 5 days ago
    Ai spus citez:"ACELEASI PRODUSE PE ALTE SITE-URI LE VAND IN CATEVA ZILE DUPA CE LE POSTEZ." Ai vorbit la persoana I deci referindute la tine si produsele tale .Nu ai facut nici o generalizare dar cum am spus nu vreau sa ma cert dar e de cuidat ce ai afirmat mai sus si ma indoiesc ca este adevarat.
  • TAMA 2 posturi
    shopbuyforum posts
    TAMA 2 weeks, 3 days ago
    Nu cred ca pe cumparator il intereseaza, in primul rand, EXACT cate produse a vandut X vanzator. Cel putin, pe mine una, nu.
    Nu vad ce relevanta are contabilizarea EXACTA a vanzarilor respectivului, daca eu, potentialul cumparator, am gasit in creatiile lui ceea ce vreau si imi place, si ca urmare, vreau sa cumpar!
    Il intereseaza feedback-ul, ca sa stie la ce sa se astepte. Asta, da!
    Mai curand, aspectul legat de precizarea numarului produselor vandute, cu exactitate, este interesant pentru "vecinii" artizani, deci ceilalti "vanzatori" care studiaza piata si analizeaza concurenta. Nimic rau in asta. Dar, repet, nu despre cumparator e vorba, in primul rand, in privinta acestui aspect.
    Nerabdarea de ne vedea plecate repede, repede creatiile, ne impinge sa cautam, uneori, motivele nemultumirilor noastre si acolo unde nu sunt ;)

Exista si creatori ale caror produse se adreseaza unei categorii de persoane mai putin numeroasa. Cum ii judecam pe acestia din punctul de vedere al acestui criteriu (cate produse a vandut)?

Este doar un punct de vedere.
    Nu ma puneti la zid, va rog!
    :)

• iline 7 posturi
    shopforum posts
    iline 2 weeks, 3 days ago
    Mi s-a intamplat ca un produs vandut sa fie apreciat de alti cumparatori si sa isi doreasca unul asemanator ca model( culoare, dimensiuni -schimbate).

Trebuie sa fi logat pentru a participa la discutii. Nu ai cont inca? Creaza unul!.