Departe, peste nouă mări şi nouă ţări, pe un pământ numit Ţinutul cu Păduri, trăiau trei fete, fiice ale unui tăietor de lemne. Mama o pierduseră când erau mici copile. Au crescut mai mult singure în căsuţa de la poalele unei pădurici. Tatăl lor era mai mult plecat la pădure să căştige traiul zilnic.
Satul cu porţi de flori
Într-o zi de vară pe-nserat, un călător străin de locuri, poposi la marginea satului dintre vii. Nu ştia nimeni cine este şi de unde vine.
Satul cu pricină, crescuse între dealuri pline de vii şi livezi, încărcate în fiecare toamnă ruginie, cu rod bogat. Oamenii acelui loc erau ţărani vrednici, care moşteniseră de la părinţi şi bunici dragostea pentru pământul ce îî hrănea. De primăvară, cum dădea firul ierbii şi până toamna târziu când cădeau primele brume, lucrau moştenirea ce le-o lăsaseră înaintaşii.
Oda pentru pisici
Bănuiesc că puțini sunt cei care nu iubesc animalele. Unii adoră câinii, alții pisicile sau hamsterii, dihorii sau aricii. Important e că le iubim!
Ca de obicei, și articolul ăsta a avut ca scânteie de aprindere ceva văzut, auzit sau simțit… Acum a fost un articol mic în care am citit că persoanele care au până la trei pisici sunt normale, dacă ai între patru și zece ești excentric, iar dacă ai peste zece e cazul să te cauți fiindcă ai probleme la mansardă. O fi, nu zic ba! Vă dați seama cam cum râdeam eu de mine gândindu-mă la (a)normalitatea mea?? Nu de alta, dar aveam– la un moment dat- 16 pisici, dintre care doar două ale noastre, restul fiind venite de cine știe unde. Acum sunt excentrică, mai am doar șase… Bineînțeles că n-o să pomenesc nimic de celelalte animale la fel de venite ca și pisicile…
Dor de vacanta
Parcă mai ieri eram copii și cântam: “A venit vacanța, Cu trenul din Franța…”. Vara era toată doar a noastră, stătea împreună cu noi la bunici, se prăjea cu noi la soare la mare, mânca împreună cu noi înghețata pe băț a acelor ani, ridica și castele de nisip… de toate făcea vacanța noastră! Dar cum nimic nu e veșnic, anii au trecut, iar vacanțele au fost înlocuite de verii lor primari – concediile.
Descantece pentru aducerea soarelui si a bucuriei
M-am uitat acum câteva zile la un documentar despre vrăjitoare, vrăji și magie . Dincolo de scepticismul meu de Toma, scepticism dat nu atât de faptul că nu aș crede că a existat și așa ceva, cât de convingerea personală că multe dintre cele care or fi fost cândva s-au pierdut în timp, m-am pomenit gândindu-mă la filmele care au tratat – într-un fel sau altul- acest subiect. Și recunosc că îmi plac acele filme care nu fac altceva decât să trateze eterna luptă dintre bine și rău ajutându-se de personaje fantastice, inclusiv vrăjitoare.