Opalul in bijuterii

 • gilimeomi 2 posturi
  shopforum posts
  gilimeomi on 1/9/16
  Este un mineral cu o gama variata de culori, de la incolor la cenusiu, rosu brun, galben si datorita unor impuritati portocaliu sau roscat “opal de foc”. Jocul de culori se datoreaza fenomenului de suprapunere a luminii cauzate de microcristale minerale adesea numit opalescenta. Numele de opal este un derivat din sanscrita “upala“(piatra pretioasa), in limba greaca “opallis“(culoare schimbatoare) si romanul “opalus”(joc de culori). Opalul a fost cunoscut asirienilor, babilonienilor, grecilor, romanilor mai intai la confectionarea uneltelor si ceva mai tarziu pentru bijuterii si obiecte decorative. Pana in prima jumatate a secolului al XIX lea, opalul a fost folosit destul de rar, ca mai apoi in Art Nouveau si Art Deco sa devina un dintre cele mai populare pierte pretioase folosite in bijuterii.

  Cel mai pretios opal este considerat cel cu fond gri inchis, cunoscut ca si opal negeru. Opalul translicid sau transparent -oplul cristal- ca valoare este intre cel negru si cel alb. Opalul de culoare alba sau o culoare deschisa este denumit opalul comun. Cel sintetic are o densitate mai mica, o interferenta a luminii si mai mica decat cele naturale, avand o structura interna mai regulata si un continut de apa mai bine structurat. Opalul contine apa de obicei intre 2 si 6 la suta, uneri si mai mult. Daca este depozitat pe o perioada mai lunga de timp intr-un loc uscat sau expus la soare mult timp, opalul va avea fisuri si va deveni mai pal.

  Se considera ca opalul ar ajuta la tratatre depresiilor si la gasirea dragostei adevarate, o piatra a seductiei, creativitatii si a intelegerii in relatiile umane. Mai jos variante:

  Opalul Negru aduce noroc, indeparteaza temerile, sporeste activitatea sexuala, rezoneaza cu chakra sacrala si organele de reproducere.
  Opalul de Foc, un simbol al sperantei, protejeaza impotriva pericolelor si rezoneaza cu regiunea lombara.
  Opalul Alb atenueaza stresul, depresia,echilibreaza aura si campurile energetice.
  Opalul Verde favorizeazarestabilirea emotionala si consolideaza relatiile.
  Opalul Albastru dezvolta comunicarea si este un calmant emotional
  Opalul Roz ajuta la echilibrarea energetica si este benefic impotriva durerilor de cap
  Opalul Peruvian Albastru(albastru-verde) este translucida si are o energie placuta, relaxanta, elimina stresul, linisteste mintea in cazul insomniei.
  Opalul Peruvian Roz,piatra cu o energie vribranta si pozitiva.
  Mai multe articole pe http://gilimeomi.ro/category/blog/

Trebuie sa fi logat pentru a participa la discutii. Nu ai cont inca? Creaza unul!.

Login


Am uitat parola ×