Forma legala

• doinita 3 posturi
    shopsoldforum posts
    doinita on 22/8/18
    Bună! V-as ruga mult sa îmi spuneți ce forma legala ar fi mai avantajoasa pentru vânzare bijuterii handmade la târguri? Și cam ce taxe ar trebui sa plătesc. Mulțumesc anticipat!
    • karminaestela 1 post
      soldforum posts
      karminaestela on 28/8/18
      Bună, Doinița. Chiar la început de drum părerea mea e că-i mai avantajos pentru tine I.I., asta în situația în care te pricepi să-ți ții tu evidența contabilă ceea ce înseamnă că nu trebuie să plătești contabil indiferent dacă realizezi venituri sau nu. Varianta asta am ales-o și eu pentru mine. Dacă ai nevoie totuși de contabil atunci oricum trebuie să plătești lunar contabilul, idiferent de venitul pe care îl realizezi sau, chiar dacă nu realizezi venituri . Oricare dintre variante are plusuri și minusuri.

Ultima modificare: on 28/8/18
    • PushDesign 14 posturi
      soldforum posts
      PushDesign on 18/3/20
      Buna, noi avem din 2016 II (intreprindere individuala) iar ca dari la stat platim 10% impozit pe profit si la sanatate optionale 5% din impozitul pe profit (daca nu depasesti minimiul pe economie x 12 luni) daca depasesti platesti 10%
      Taxele de participare la targuri difera de la o locatie la alta si acestea le poti afla direct de la organizatori sau primarie, dupa caz.
      Iar cel mai important lucru pentru a putea vinde la targuri iti trebuie CAEN secundar care iti permite lucrul acesta, si anume
      Cod CAEN 478 Comert cu amanuntul efectuat prin standuri, chioscuri si piete

Mult succes!
  • androcriss 306 posturi
    shopsoldbuylovedforum posts
    androcriss on 22/8/18
    Cel mai bine e sa vorbesti cu un contabil.Se poate PFA,II(intreprindere individuala) nu cred ca e avantajos SRL decat daca ai multi angajati si vinzi mult....
  • madebume 1 post
    forum posts
    madebume on 5/7/20
    Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa ai la tine pe perioada unui targ handmade ca sa fii in regula. Ce ti se solicita in cazul unui control ANAF?
    Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Trebuie sa fi logat pentru a participa la discutii. Nu ai cont inca? Creaza unul!.

Login

Am uitat parola ×