Bună! V-as ruga mult sa îmi spuneți ce forma legala ar fi mai avantajoasa pentru vânzare bijuterii handmade la târguri? Și cam ce taxe ar trebui sa plătesc. Mulțumesc anticipat!
-
karminaestela on 28/8/18Bună, Doinița. Chiar la început de drum părerea mea e că-i mai avantajos pentru tine I.I., asta în situația în care te pricepi să-ți ții tu evidența contabilă ceea ce înseamnă că nu trebuie să plătești contabil indiferent dacă realizezi venituri sau nu. Varianta asta am ales-o și eu pentru mine. Dacă ai nevoie totuși de contabil atunci oricum trebuie să plătești lunar contabilul, idiferent de venitul pe care îl realizezi sau, chiar dacă nu realizezi venituri . Oricare dintre variante are plusuri și minusuri.
Ultima modificare: on 28/8/18 -
PushDesign on 18/3/20Buna, noi avem din 2016 II (intreprindere individuala) iar ca dari la stat platim 10% impozit pe profit si la sanatate optionale 5% din impozitul pe profit (daca nu depasesti minimiul pe economie x 12 luni) daca depasesti platesti 10%
Taxele de participare la targuri difera de la o locatie la alta si acestea le poti afla direct de la organizatori sau primarie, dupa caz.
Iar cel mai important lucru pentru a putea vinde la targuri iti trebuie CAEN secundar care iti permite lucrul acesta, si anume
Cod CAEN 478 Comert cu amanuntul efectuat prin standuri, chioscuri si piete
Mult succes!