Fiti mai “altfel” in 2012!

Fiecare am pornit pe “caile” handmade-ului cu alte idei si asteptari, cu alte sperante. Unii cream pur si simplu din pasiune. Lucram obiecte cu dragoste si atentie, pentru familia si apropiatii nostri, fara a avea vreodata dorinta de a transforma acest hobby in mai mult decat atat. Si e absolut ok. Altii, insa, ne dorim sa reusim sa construim o mica afacere bazata pe abilitatea propriilor maini si pe propria imaginatie. Mai ales pentru acestia din urma (dar si pentru cei din prima categorie) a fi “altfel” trebuie sa fie un scop de atins in creatie. Acest “altfel” poate sa faca diferenta intre o reusita si un esec. Iar pentru a fi “altfel” trebuie sa muncim cu rabdare si sa nu dam inapoi la primul hop intalnit in drum.

Creatia handmade trebuie sa fie, in primul rand, definita  cu acest “altfel”. Pentru creatorii de handmade acest “altfel” ar trebui sa fie un deziderat. Fiecare trebuie sa urmareasca sa fie “altfel” prin propria lui creatie, sa vina mereu cu inovatii, cu idei, cu experimente. Asta se traduce printr-o munca intensa ce consta in documentare, incercarea unor noi tehnici si metode de lucru, a unor noi stiluri, a unor noi materiale, chiar si a unei noi linii de obiecte. Creatorii de handmade trebuie sa se autoeduce sa aiba abordari inedite, sa isi depaseasca propriile limite si sa isi formeze un bun gust cu privire la propria creatie.

Daca dorim sa razbatem in aceasta lume, sa fim mai mult decat suntem, trebuie sa ne ambitionam si sa trecem dincolo de comun. Odata ce vom fi reusit sa depasim propriile limite in ceea ce priveste creatia vom incepe sa avem si succesul pe care ni-l dorim. Sa privim numai la imaginea de mai jos, este valabila pentru fiecare dintre noi:

Ira Glass (via industriicreative.ro)

Asta inseamna ca trebuie sa muncim mult pana sa ajungem acolo unde ne dorim, insa cu timpul munca noastra va fi rasplatita. Va fi rasplatita cu admiratia celorlalti, va fi rasplatita prin atragerea de noi clienti si va fi o rasplata in sine pentru creatorul de handmade.

Asadar, munciti sa fiti mai “altfel” in 2012 si veti culege roadele acestei munci. Faceti un efort sa va autoperfectionati, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Este ceea ce va doresc pentru anul 2012. Succes!

FBRonnie

4 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Nico says:

    Buna
    Adevarul asta e….vreau sa va povestesc pe scurt o intamplare ce a avut loc acum un an de zile.
    Ma aflam cu mama la celebrul spital Fundeni si tocmai fusese diagnosticata a traia oara cu cancer…. Eram distrusa…stiam ce va urama…raze, citostatice si, poate, va mai trai. Ne pregateam sa plecam spre casa, eram in lift. Cu noi mai era o doamna in carucior, mai in varsta…aproape 70 de ani, era mai mult moarta decat vie. S-a uitat la mine si mi-a apreciat colierul pe care il avem(din margele de tot soiul, toate culorile posibile). M-a marcat foarte tare acea doamna deoarece avea puterea sa priveasca mai departe de boala pe care o avea…… Atunci m-am gandit ca trebuie sa ma perfectionez, sa nu abandonez ceea ce reprezenta pentru mine o pasiune in timpul liber….si asta fac…. citesc, ma documentez si devin mai buna….. Pe zi ce trece imi dau seama ca lumea hanmade-ului este atat de vasta si stiu atat de putin….
    Zilele trecute mi-a adus o prietena o pereche de cercei pe care ii daruisem acum 3 si jumatate cand am descoperit margelele… Ce diferenta mare este intre primele incercari si ceea ce fac acum. Stau si ma gandesc ce voi confectiona peste 5-6 ani.
    Sper ca nu v-am plictisit
    Haideti sa fim ‘altfel’

  2. hera mariana says:

    Ai perfectă dreptate!
    Ar trebui să citească articolul tău toţi tinerii creatori !
    Chiar şi mie îmi prinde bine…deşi am depăşit faza:)) …nu şi pe cea de creatoare.

  3. Multumesc frumos pentru acest articol, Vero! Este exact de ce aveam nevoie, o idee, un gand optimist, ceva sa ma duca mai departe. Nu ca as fi intru-un mare impas, doar ca oboseala isi face cuvand cateodata.

  4. fbronnie says: (Author)

    Ma bucur ca am putut fi de folos.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!