Interviu cu Buburuza cu ghetute

Deschidem seria interviurilor Crafty si facem cunostinta astazi cu simpatica Alexandra (Buburuza cu ghetute). Creatiile minunate ale Alexandrei incanta si sunt sursa sigura de buna dispozitie. De la brosele jucause la decoratiunile diafane pentru bradul de Craciun, toate poarta amprenta inconfundabila a unei buburuze vesele. Citeste cu atentie interviul nostru si descopera lumea vazuta prin ochii unei buburuze.

Cine este Buburuza cu ghetute?

Ma numesc Alexandra Udrea, am 21 ani si sunt studenta la facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune din cadrul ASE- Bucuresti. Aparent ati spune nicio legatura cu partea artistica, insa si un contabil trebuie sa dea dovada de creativitate.

Cum ai descoperit ca ai inclinatii artistice?

Mi-a placut sa pictez inca de cand eram mica si am continuat sa dezvolt aceasta latura, insa fara sa urmez cursuri sau liceul de arte. Totul pana intr-o zi cand verisoara mea cu mult mai mica decat mine a invatat sa insire margele. Am rugat-o sa imi arate, am invatat si imediat dupa aceea am inceput sa imi cumpar margele de nisip si sa inventez propriile modele. Pot sa spun ca totul a pornit de la minunatele margele de nisip, apoi am continuat cu bijuterii din lut pe care le pictam, pentru ca mai apoi sa descopar dantela si materialele textile cu imprimeuri frumoase. Cat despre numele magazinului va pot spune ca a pornit de la marea mea pasiune pentru buburuze dintre care am ales una mai speciala, am denumit-o Bubu si am facut-o mascota Buburuza cu ghetute.

Care sunt sursele tale de inspiratie?

Nu pot spune ca am anumite surse de inspiratie. Uneori imi este de ajuns sa privesc materialele si apoi sa le combin. Alteori ma inspir din natura, din viata de zi cu zi, din diferite imprimeuri sau combinatii de culori.

Ai artisti preferati ? Care sunt aceia?

Cred ca orice iubitor de arta si de frumos are macar un om pe care il admira. Sunt prea multe lucruri care imi plac si mult prea multi cei pe care ii admir. In principal imi place ca si pictor Nicolae Grigorescu (strabunica mea avea pe perete un tablou al lui si adoram sa il privesc in copilarie).

Care sunt pasii pe care ii urmezi in realizarea unei creatii?

Primul pas care ma caracterizeaza este adunarea materialelor si pregatirea dezordinii. Imi place sa adun tot ceea ce cred ca imi va fi de folos pe langa mine (chiar daca mai apoi ma incurca sau raman neutilizate), iar apoi incerc sa le combin si pur si simplu trec la executarea lor. Nu imi place sa desenez schite pentru ca niciodata ideea conturata in minte nu va fi la fel ca cea de pe hartie, insa imi notez de obicei anumite cuvinte sau combinatii de culori si las apoi timpul sa treaca pentru ca ideile sa se contureze.

Materiale si tehnici folosite:

Materialele pe care le utilizez sunt nenumarate. Am cochetat cu margelutele de nisip, care sunt si vor ramane marea dragoste, m-am jucat cu lutul polimeric, cu hartia si stampilele pe care inca le folosesc pentru ambalaje, insa mai nou lucrez cu materiale textile, fetru, dantela si tot felul de nasturi adorabili din cauza carora am ajuns colectionar.

Atelierul Buburuzei cu ghetute in imagini:

Care este trasatura definitorie a creatiilor tale/a stilului tau?

Imi place sa realizez lucrusoare vesele, tocmai din aceasta cauza nu utilizez negrul in creatiile mele, tocmai pentru ca lumea vazuta prin ochii unei buburuze este una colorata si plina de mici bucurii. Pentru ca sunt perfectionista, imi place sa ma ocup chiar si de cel mai mic detaliu si mai presus de toate ador simplitatea si povestea pe care un lucrusor simplu o poate spune.

Zana Zorilor

Planuri de viitor ca designer:

Pe viitor vreau sa imi maresc atelierul pentru ca deja am prea multe materiale care nu prea mai au loc, vreau sa invat si sa descopar tehnici noi, multa imaginatie si poate sa incerc sa ma apuc de design vestimentar intr-un mod mai serios.

Ce inseamna Crafty pentru tine?

Crafty pentru mine este un loc de suflet. Sunt alaturi de el inca de la infiintare si imi place cand il vad intr-o continua transformare care merge din ce in ce mai bine. Imi place si ca acum s-a mai marit comunitatea si ca impreuna cu Roxana si Stefan aducem un plus de culoare in lumea handmade-ului.

Magazine preferate de pe Crafty:

O sa incep cu magazinul preferat pe care l-am descoperit apoi si pe Crafty:  Bohemian Sin. Imi mai plac: alchemy, Lil_Lu, bijouxdemonange si bineinteles ca mai sunt si altele.

Cateva cuvinte pe final:

Va multumesc ca mi-ati dat ocazia sa va povestesc despre mica mea pasiune si va invit cu totii sa privim impreuna lumea vazuta prin ochii unei buburuze! Va garantez ca va fi una dragalasa si plina de culoare!

4 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. alchemy says:

    iubesc Buburuzaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ce ma bucur,Alexandra,ca pot asocia si chipul dragalas imaginii buburuzei cu ghetute!!Am descoperit putin si omul din spatele creatiilor si a mesajelor si mi-a placut!Mult succes in continuare si sunt sigura ca o sa-ti implinesti toate visurile!

  3. Alexandra says:

    Si eu va multumesc! In primul rand lui Rox pentru ca s-a gandit la mine si in al doilea rand voua, celor care au citit interviul. Ma bucur ca v-a placut primul si astept si eu sa citesc si altele!
    >:D<

  4. Ioana says:

    felicitari, mamarutzo si la mai mare!
    ( in Ardeal, buburuzei i se spune mamarutza )
    mai jos articolul meu preferat:)
    http://www.crafty.ro/produse/28651-un-ceai-cald-intr-o-zi-friguroasa-de-toamna

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!