Bijuterii handmade din materiale reciclate

Chiar daca iubesti  bijuterile funky sau bijuterile simple si subtile nu exista niciun motiv sa nu poti lua nota de bijuterile realizate din materiale reciclate.

Exista tendinte diferite atunci cand vine vorba de accesoriile acestea cool, dar uneori trebuie doar sa iasa in evidenta si sa le pui amprenta ta. Bijuteriile realizate din materiale reciclate sunt distractive si usor de facut. Exista o sursa de aprovizionare nesfarsita, trebuie doar sa ne jucam cu imaginatia.

Brosa fermoar – FainArtHandmade

Sprijinirea artistilor care fac bijuterii din materiale reciclate este importanta si benefica pentru mediul nostru inconjurator. Poti sa faci unele piese din lucrurile pe care nu le mai utilizezi.

Majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu faptul ca sunt reciclate cutiile din aluminiu, sticla si hartia, dar sunt multe alte materiale care pot fi reciclate. Materiale “reciclate” sau “reciclabile” sunt peste tot in casele noastre si in cutiile noastre de gunoi. Iata cateva exemple de materiale reciclabile care pot fi folosite ca materie prima in confectionarea bijuteriilor:

Materiale flexibile: Discurile de vinil cand sunt incalzite pot fi usor modelate.Tacamurile, sticlele si recipientele din plastic sunt si ele alegeri bune.

Cercei Disco Mushrooms – Pixierust

Elementele care pot forma margele: O multime de elemente (reviste, ziare, ambalaje, etichete, carton etc.) pot fi pliate si modelate pentru a face bile si forme asemanatoare, care pot fi insirate pe aproape orice.

Inel – Godeta

Alte obiecte : chei de rezerva, lacate mici, suruburi, ace de siguranta, precum si orice alte resturi de metal.

Brosa steampunk cu lant – Clepsidra cu daruri

Va pot da un exemplu pro reciclare: “Shrink Plastic” sau “plastic nebun” cum a fost denumit de un magazin online. In Romania nu l-am gasit sub nicio forma nici in magazinele care comercializeaza online, iar ce am gasit in magazinele din strainatate mi s-a parut scump.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca orice plastic care are acest simbol este reciclabil:

Daca sunteti fani ai bijuteriilor luati in considerare aceste materiale in alegerea unui accesoriu nou. Veti gasi un mod creativ de a recicla.

Gandeste creativ si distreaza-te!

Site-uri care imi plac cu obiecte din materiale reciclate :)

 

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. hera mariana says:

    Bună idee, gata verificată şi aplicată !
    Te urmăresc mai de mult şi îmi plac lucrările tale .:)
    Felicitări şi multe vânzări!

  2. Semyazaangel says: (Author)

    Multumesc la fel!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!