Cum pot avea fotografii de buna calitate?

Cele mai bune fotografii pentru bijuterii sunt cele realizate in studio de fotografi profesionisti, dar cati dintre noi suntem si fotografi? Sau cati dintre noi putem recurge la aceste servicii? Lasand la o parte aspectele financiare, eu imediat ce am terminat o pereche de cercei abia astep sa o arat lumii intregi. N-as reusi sa fac acest lucru daca ar trebui sa stau mereu dupa un fotograf.

Nu trebuie sa disperam daca dorim poze de calitate pentru produsele noastre. Sa ridice doua degetele cine nu are un aparat performant, profesional. Le ridic si eu pentru ca la randul meu nu am asa ceva. E un aparat digital ce nu m-a dezamagit prin calatorii, la petreceri etc., insa care mi-a dat ceva batai de cap in momentul in care am vrut sa fotografiez bijuteriile cu el.

Aici gasiti si alte informatii legate de fotografierea bijuteriilor voastre.

Gasiti un moment al zilei potrivit si un loc din casa (sau afara) unde lumina cade pe produsele voastre asa cum va doriti. De cele mai multe ori eu imi fotografiez produsele seara, la becul din camera, deoarece ziua sunt plecata. Nu trebuie sa faceti si voi neaparat ca mine. Sa spunem ca ati realizat nenumarate fotografii, fiecare dintre acestea din unghiuri diferite pentru ca potentialii clienti sa observe si cele mai mici detalii. Fotografiile par grozave si sunt cat se poate de clare, dar mai este ceva ce nu va multumeste: au iesit prea intunecate iar nuantele nu coincid cu cele din realitate. Ce ramane de facut? Raspunsul este foarte simplu: editarea foto. Fiecare are dreptul sa aleaga ce program doreste dupa criteriile personale, daca este usor de folosit, daca il cunoaste deja intrucat a mai lucrat cu el, daca are timp liber etc.

Eu folosesc programul Adobe Lightroom din simplul motiv ca imi ofera posibilitatea sa aplic rapid aceleasi setari la cate poze doresc. Pentru a vedea diferentele intre o poza intunecata si una editata cu Adobe Lightroom am fotografiat urmatoarea bratara:

 

Ambele fotografii au fost realizate pe un fundal alb simplu realizat dintr-o coala de hartie, la un ISO de 100, respectiv 200. Iata cateva functii pentru editarea rapida a oricarei fotografii:

  • Temperature: va face fotografia sa fie mai calda sau mai rece. Eu folosesc aceasta optiune de cele mai multe ori pentru a scapa de galbenul inestetic pe care il are uneori fundalul si pentru a-l transforma astfel in alb.
  • Tint: adauga culorile magenta sau verde in fotografie. Puteti obtine nuantele potrivite daca va jucati cu aceasta optiune.
  • Exposure: ofera mai multa lumina fotografiei. Este prima optiune pe care o folosesc la editare. In pozele pe care le-am ales am tot adaugat lumina pana cand poza a inceput sa prinda o infatisare mai atragatoare.

Pentru ca nuantele erau un pic diferite de cum sunt ele in realitate, am fost nevoita sa lucrez si la ele. Fiind un pic mai deschise am apelat la Blacks pentru a le inchide putin, pana ajungeau sa fie identice cu realitatea. Programul mai are disponibile si alte optiuni, insa daca doreste cineva sa il utilizeze, il las sa le descopere singur in functie de necesiatile de moment.

In final, cand am fost multumita de rezultate am folosit functia Export pentru a salva pozele editate. Schimbarile pot fi vazute imediat, nu?

 

Mada Craftings

12 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. adnia says:

    foarte util articolul…pana acum eu am folosit Photobucket si Picnik…mai foloseste cineva programele astea?

  2. Lipo says:

    Si eu tot cu photobucket si picnik prelucrez pozele. Maine voi incerca Adobe Lightroom. :)

  3. Balasoiu says:

    Si eu tot Phoobuckt folosesc si Picnick.
    Mada foarte interesant articolul.

  4. hello, sa stii ca eu nu foloseam decat un aparat foto digital si incercam sa setez din meniul lui luminozitatea, dar nu imi iesea de fiecare data. este foarte buna ideea de a crea acest tuturial. super idee

  5. Maria says:

    eu am incercat sa ma feresc de editare. nu de alta, dar in timp, nu voi mai avea timp si pentru editarea fotografiilor. :d dar articolul este interesant si binevenit si pentru mine. multumesc!

  6. Mada's Craftings says: (Author)

    Ma bucur ca va este de ajutor si sper sa inceapa cat mai multa lume sa isi editeze fotografiile :D

    Maria si eu am fugit de editare pentru ca nu aveam timp nici macar sa invat un program. Am intrebat un amic fotograf ce sa fac sa nu mai am pozele intunecate, i-am aratat tot felul de cuburi si corturi pentru fotografiat iar el mi-a recomandat sa folosesc Lightroom. Dupa ce m-am obisnuit cu programul am ajuns sa editez toate cele 4-5 poze pe care le fac la un produs in maxim 3 minute.

  7. adnia says:

    Mada, spune-mi si mie cum ajung sa folosesc programul…trebuie sa-l descarc intai? sau cum?
    are si varianta free, sau e doar pay?

  8. Mada's Craftings says: (Author)

    Il poti cauta si pe internet. Daca vrei ti-l dau eu free :)

  9. Laura says:

    Foarte interesant! Eu iti multumesc pentru articol, daca merge asa, scap de o mie de griji. De 3 zile incerc sa fac niste poze decente la cateva “creatii” – dar singurul rezultat este ca ma umplu de nervi…
    Am gasit programul la Adobe, nu stiu cat timp se poate folosi varianta trial, dar cu siguranta voi incerca.
    Oricum, felicitari si la mai multe articole!

  10. Irina Tatu says:

    Multumesc pentru articol, chiar se vede schimbarea in bine a pozelor.
    Nu cred ca stiu inca sa folosesc foarte bine, dar pentru inceput e perfect.

    Multumesc inca o data!

  11. aleAlexa says:

    E un aricol foarte bun, deoarece cred ca majoritatea avem aceasta problema cu aparatul foto. Multumesc mult ca mai scapat de o povara!

  12. carmen iordache says:

    Buna seara am citit articolul tau ,foarte interesant ,sunt total neavizata in acest sens ,eu ma chinui sa-mi fac setarile din aparat dar sunt nemultumita fiindca in realitate produsele sunt mult mai frumoase,cel putin asta imi spun clientii,asa ca te rog indruma-ma cu sa fac rost de aest program,modul de lucru este foarte explicit ,iti multumesc anicipat ,Carmen

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!