Interviu cu Ioana (Ipipura): Ne trezim dintr-o data ca mana cauta hartie si creion

Facem cunostinta cu Ioana (Ipipura), care ne povesteste despre pasiunea pentru handmade, sursele de ispiratie si planurile de viitor ale echipei Ipipura. Veti afla multe lucruri interesante despre aceasta minunata echipa.

Cine este Ipipura?

E amuzant, initial aveam o lista intreaga de nume si ca sa fiu mai sincera, lista era de fapt un caiet intreg, plin cu nume traznite. Deci daca e nevoie, oricand putem da din ele. :) Ipipura e de fapt “Hip hip hourra”, un striga entuziast. Noi credem ca e simpatic, sonor si destul de usor de retinut. Aveti aici un link in franceza despre originea cuvintelor.

 

Cum ati descoperit ca aveti inclinatii artistice?

De mult cochetam cu ideea de a face ceva concret, practic, ceva facut de mana proprie – un fel de handmade by our hand. :) Sa putem noi sa ne jucam cu materialul, sa ii cantam si sa il descantam. :)

Ioana: Am avut niste tentative atunci cand am fost plecata in Polonia cu brusa in timpul facultatii – unde am participat la niste cursuri de bijuterie, apoi mi-am dat diploma in bijuterie – la Universitatea de Arte si Design din Cluj, la sectia design. Intre timp, m-am imprietenit cu doi designeri-bijutieri, dl.Abrudan si David Sandu care mi-au deschis ochii si m-au facut sa privesc bijuteria cu sufletul, mai mult decat cu mintea mea de designer. Apoi m-am apucat de blogul meu de inspiratie si am cautat sa iau interviuri unor designeri-bijutieri despre ce ii inspira si cum si-au descoperit aceasta pasiune. Din nou, simteam asa cum ma ard palmele sa incep sa fac si eu ceva. Nu doar sa desenez si sa visez, ci chiar sa ma apuc de lucru.

Care sunt sursele de inspiratie?

Ne lasam inspirati de orice: muzee, un film bun, o carte buna, o expozitie. Calatorim mult si asta ne ajuta sa fim asa, ca niste buretzei care absorb orice informatie. Ideile vin de peste tot. Ne trezim dintr-o data ca mana cauta hartie si creion si grafia aia pe hartie se transforma curand intr-o ilustratie de moda sau o idee de bijuterie.

Aveti artisti preferati? Care sunt aceia?

din moda: Issey Miyake, Jean Paul Gaultier, Claude Montana
din pictura: Caravaggio, Velázquez

Care sunt pasii pe care ii urmati in realizarea unei creatii?

Ioana: nu am in cap ceva concret cand incep sa lucrez. Ma las purtata de val, mai precis de hartie, de materiale – care ma inspira si de muzica – ambientala :)

Materiale si tehnici folosite

Pentru inceput, am ales sa lucram in lemn pentru ca ni se pare ca e un material cald, care se lasa prelucrat si care poate fi usor de modelat. De ce diverse esente? Pentru ca iubim mirosul de lemn ars: unele sunt acrisoare, altele miros a toamna, altele las un miros de iti vine sa il mananci.

Ioana: Pentru viitor, avem in plan si metal si plasticuri si mie tare mult mi-ar placea sa ma joc un pic si cu materiale reciclate. O sa vedem, tot asa, pe parcurs.

Atelierul Ipipura in imagini

Care este trasatura definitorie a creatiilor voastre/ a stilului vostru?

Ioana: Cred ca este craftingul. Lucrul migalos si detaliile sunt ceea ce ne reprezinta.

Moda

Portret de moda pretios in tehnica mixta – Ipipura

Desen de moda portret in tehnica mixta – Ipipura

Ilustratie de moda portret – Ipipura

Bijuterie

Pandantiv Cuburi din lemn cu grafii rosii – Ipipura

Pandantiv Cercuri de lemn mov si indigo – Ipipura

Icoane

Icoana pe sticla Maica Domnului jalnica – Ipipura

Icoana pe sticla Sf.Gheorge omorand balaurul – Ipipura

Ciorapi colorati tricotati

Ciorapi rosii crosetati cu om de zapada – Ipipura

Ciorapi crosetati cu modele de Craciun – Ipipura

Planuri de viitor ca designeri

Sunt multe. Primul ar fi sa vindem cat mai mult, aici :) Hihi

Fiindca suntem trei, ne-am impartit planurile: lucram la un blog de inspiratie pentru artisti, la un blog de moda si la unul de eco-design. Speram sa scoatem tot ce e mai bun din ele.

Ioana: In paralel, visul meu e sa pun bazele unei scoli de design si moda. Sa vedem ce o sa iasa…

Ce inseamna Crafty pentru voi?

Un proiect cu potential foarte mare. Ne bucuram ca prin Crafty putem descoperi si cunoaste noi artisti si oameni talentati care lucreaza din pasiune.

Magazine preferate de pe Crafty

Ne bucuram sa urmarim magazine ca:

Cateva cuvinte pe final

Multumim pentru acest interviu.

Ne puteti gasi si aici:

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Ioana Avram says:

    Multumim mult pentru interviu :)
    Va asteptam cu drag in magazinul nostru Ipipura.
    Ipipura
    ( Dorin, Gabi si Ioana )

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!