Vraja martisorului

M-am gandit sa nu va spun povesti despre martisor, originea lui sau despre simbolurile firelor pentru ca toate acestea le gasiti pe Internet.

Va spun o poveste, a mea despre vraja martisorului care ar putea fi posibila daca vreo fata isi doreste asta.

Wear the little cupid! – Happy Accesories

Se iau doua fire de ata sau matase, unul rosu, altul alb.

Ar fi bine ca baiatul – prietenul sa  ajute, tinand de fire .

Se innoada  impreuna la un capat. Apoi se rasucesc in sensuri diferite, astfel ca ele sa se impleteasca singure cand le dati drumul din degete.

In acest timp fata care lucreaza se gandeste: “firul alb – acum el e prietenul meu, firul rosu – sa devina iubitul meu. Prietenia cu iubirea sa ni se impleteasca precum firele, desi slobode ele se rasucesc si nu se despart.”

In continuare dupa ce se face nod si la celalalt capat, baiatul va tine aratatoarele de la ambele maini, iar fata petrece snurul viitorului martisor pe dupa degetele lui, leaga pe la mijloc snurul formand o fundita simpla sau dubla dupa cat de lung este snurul.

Acum fata se gandeste: “Noi vom fi impreuna, il voi tine de un deget, el va da o mana. Cum am legat snurul pe la mjloc, asa sa ma tina si el, ca sa avem noroc”

Brosa-Martisor “Doll in Spring” – Irinairina

In final, la capetele snurului se atarna mai multe fire de o parte rosii, iar la cealalta albe, se innoada astfel ca ele sa formeze cate un ciucure mic.

Si iar se gandeste … “ciucureii acestia sa  fie… florile iubirii, adica doi copii”.

Dar cum sa tina “vraja” asta asa, pur si simplu?… NU!

Anul acesta fiind an bisect, fetele daruiesc martisoare baietilor! Daca nu ati stiut, intrebati bunicile ca ele stiu multe.

Ca urmare martisorul facut il daruiti baiatului dorit.  Desigur, i-l puteti atarna la ceasul de pe mana, pe reverul sacoului sau mai simplu, pe pulover.

Daca e mai rusinos, sau stiu eu… altfel… ce trebuie facut?  In acest caz ii legati martisorul in buzunarul din interiorul hainei.

Ganditi-va cum va verifica baiatul sa fie sigur ca martisorul se afla in locul unde l-ati pus, cum se va gandi mereu la martisorul primit, deci implicit la fata care i l-a daruit!

EI? “NU ESTE GATA VRAJIT?”

P.S.: Eu asa am facut si vraja a tinut vreo 37 de ani si mai tine… :)

Mariana Hera

 

6 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. ce surpriza placuta! chiar i-am pregatit si lui un martisor :D

  2. hera mariana says: (Author)

    OK! Merci Alexandra:)
    Sa ai succes cu “martisorul tau vrajit” !:))

  3. vavaly says:

    Cea mai frumoasa, romantica si atragatoare poveste de martisor pe care am auzit-o pana acum. M a cucerit pe deplin. Imi place atat de mult ca incep sa ii dau dreptate micutului meu care spune ca el va da si la baietei martisoare, mai ca imi vine sa lucrez si pentru ei cate unul.
    Foarte frumos!

  4. hera mariana says: (Author)

    :) Merci pentru aprecieri Vavaly!

  5. Ramira says:

    Atat de creative sunt fetele, atat de inventive incat nu vreau sa supar pe nimenii acordand premiul pentru “Cel mai original martisor“. Are putine voturi, a fost postat mai tarziu, dar va sigur ca este un model deosebit. L-am ales si o felicit pe creatoare lui.
    Felicit toate persoanele care au participat si sper sa mai pot oferi premii cu oczia altor concursuri.
    Un an creativ si la multi ani!

  6. hera mariana says: (Author)

    SUPER RAMIRA !
    LA ANUL O SA PARTICIP SI EU! SUNT NOVICE INCA PE AICI!
    FELICITARI PARTICIPANTILOR SI CASTIGATORILOR !

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!