Tutorial: Colier exotic – pete de culoare

Acum ca a venit primavara e cazul sa renuntam la gri-ul, kaki-ul sau maron-ul iernii si sa incercam niste culori exotice si niste combinatii mai indraznete. De data aceasta am luat ca inspiratie un fruct – Dragon Fruit (Pitaya) si am construit un colier cu alb-roz-negru si verde.

 

Sursa: womansday.com

Materiale si unelte necesare:

  • piele naturala si piele ecologica in culorile alb, roz, negru si verde
  • pene colorate: roz si verde
  • capete de snur argintii
  • charm fluturas argintiu
  • lant argintiu
  • pistol de lipit cu silicon
  • cleste cu nas rotund si cleste cu nas drept
  • zale si inchizatoare argintii

Mod de lucru:

Pornind de la schita de mai sus desenam un semicerc pe bucata de piele ecologica alba. Marimea e la alegerea fiecaruia. Decupam acest semicerc, dupa care decupam o bucatica de piele roz, cat sa acopere o parte din albul din partea de jos:

Franjuram marginea de sus a bucatii de piele roz pentru a nu avea linii drepte. Mai apoi decupam o bucatica de piele verde, putin mai mica decat cea roz. Franjuram, de asemenea, partea de sus a bucatii de piele verde:

Asezam apoi totul la un loc sa vedem cum se potrivesc elementele. Decupam o bucata de piele neagra in forma de floare:

Dupa ce potrivim elementele luam pistolul de lipit cu silicon si le fixam pe bucata de piele ecologica alba. Atentie la lipit, siliconul acela este foarte fierbinte. Capetele de sus ale semicercului alb le vom acoperi cu bucati de piele neagra:

Nu este nevoie sa acoperim absolut fiecare centimetru patrat cu silicon, e de ajuns sa punem doar pe margini:

Dupa ce am lipit pielea roz si cea verde potrivim penele unde dorim sa le lipim si taiem capetele pentru a nu iesi dincolo de marginea semicercului:

Lipim apoi penele cu ajutorul aceluiasi pistol cu silicon. Peste ele vom lipi bucatica de piele neagra in forma de floare. Avem grija ca marginile sa se lipeasca pe pielea alba de dedesubt, nu numai pe pene:

In mijlocul florii vom lipi fluturasul argintiu. Merge lipit cu acelasi pistol. Eu nu am avut pana acum probleme sa se desfaca vreo lipitura. Folosesc batoane de adeziv Bizon. Urmeaza sa prindem capetele de snur argintii. Le strangem cu ajutorul clestelui cu nas drept:

Nu ne ramane decat sa prindem lantul si sa atasam inchizatoarea. Lasati si o rezerva de lant pentru a putea regla marimea dorita la colier:

Si gata. Ta-Taaaaa – un colier in culori exotice precum fructul de Pitaya:

 

 

FB Ronnie – Veronica Varga

5 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. frumooooooooooos… :X:X:X
    cu adevarat exotic :D

  2. fbronnie says: (Author)

    Multumesc, Alexandra.

  3. Imi place foarte mult atat colierul cat si combinatia de culori! Cred ca o sa ma inspir putin de la aceste culori pentru o viitoare pereche de cercei :)

  4. fbronnie says: (Author)

    Andrea, sunt mandra cand pot sa te inspir.

  5. si mie imi place atat combinatia de culori cat si de forme

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!