Tinutul faraonilor

Egiptul starneste, fara indoiala, imaginatia oamenilor. Piramidele, obeliscurile, templele construite de faraoni (Akhenaton, Ramses, Tutankhamon, Cleopatra) si de supusii lor si nenumaratele obiecte arheologice descoperite pe Valea Nilului sunt o importanta sursa de inspiratie pentru artistii zilelor noastre.

Tablou Egipt – Aniela

Se pare ca aici a aparut pentru prima data “moda”. Rochiile simple din panza de in sau din lana au fost colorate in rosu purpuriu, verde, galben sau indigo.

Femeile purtau bijuterii masive din metale pretioase cu semnificatii mistice, peruci (semne ale statutului social), evantaie, sandale usoare din piele, pliseuri si centuri decorate. Multe bijuterii si accesorii moderne poarta amprenta acestui stil.

Poseta de seara “Egyptian Queen” – Dacian_Moon

Cercei Ra – Semyazaangel

Membrele aristocratiei din Egiptul Antic acordau o mare importanta aspectului exterior (trupul reprezenta armonia cosmica) si foloseau nenumarate uleiuri, parfumuri si vopsele (farduri).

Cleopatra-lapte de capra si miere – Luthelo

Frumosul chip al lui Nefertiti se regaseste pe numeroase bijuterii, obiecte vestimentare sau de decor.

A bit of history-Egypt – Ina

Simbolurile din scrierile vechi  de acum cateva mii de ani (scarabeul, floarea de lotus, soimul, sarpele) si imaginile zeitatilor egiptene (Ra – zeul soarelui, Isis – zeita magiei si a vietii, Osiris – zeul mortii, Thoth – zeul intelepciunii, Seth – zeul desertului si al violentei, Horus – zeul protector al Egiptului) sunt folosite pentru a decora obiecte din ceramica, tablouri si ceasuri.

Set Mancala si Senet – Art3lier

Ceas pictat pe sticla – Adry_ral

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. fbronnie says:

    Imi plac foarte mult obiectele si accesoriile de inspiratie egipteana.

  2. Semyaza says:

    Preferatele mele de inpiratie egipteana

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!