Poppy love

Au inflorit macii, iar campurile si lanurile de grau s-au umplut de pete de culoare de un rosu aprins. Suave si pline de farmec aceste flori incanta privirea si ne invita sa le admiram. In trecut, la fel ca si acum, macii au influentat viata oamenilor (poetii le-au dedicat versuri, pictorii i-au asternut pe panza, medicii i-au folosit in vindecarea diferitelor afectiuni, femeile si-au infrumusetat chipul cu ajutorul lor si au fost adaugati in alimentatie).

Maci patati – Creionul0Verde

In mitologia greaca macul simboliza somnul (este asociat cu Hypnos – zeul somnului si al fantasmelor intunecate si frate al zeului mortii – Thanatos) si uneori moartea. La romani aparea alturi de zeita Ceres (zeita recoltelor si a graului), pentru ca aceasta planta creste in lanurile de paioase. In unele legende europene sangele eroilor sau al balaurilor se transforma in flori de mac. La slavi constituia un simbol al frumusetii. Femeile frumoase sunt comparate adesea cu florile de mac.

Campul cu maci – Cyrus

Acest simol al frumusetii este mereu  in centrul atentiei creatorilor de bijuterii si accesorii.

Mac rosu-Inel reglabil studiu – PunctG

Poppy love – AdyAnkh

Camp de maci – FlowerNaked

Bratara “Povestea unui mac rosu” – Jewelswithlove

Agrafa cu mac – Lisa_Shop

Colier cu maci – Artadar

Cercei – HandmadebyPinky

Lantisor cu medalion cu buchet de maci – CercelusulZambaret

Macul de gradina este folosit in medicina, dar si in bucatarie.

Are efecte terapeutice. Este emolient, calmant, antitusiv, antiseptic si usor sedativ.

Grecii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de mac. Il adauga frecvent in salate sau in umpluturile pentru produsele de patiserie sau prajituri.

In Creta se prepara din petalele florilor de mac si ulei de masline  “uleiul rosu”, cunoscut in medicina populara. Acesta este utilizat pentru masaj si in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii si a tusei.

Ceaiul de mac (infuzie de petale uscate) are efect antirid, asa ca doamnele si domnisoarele il pot folosi cu incredere.

Semintele de mac sunt utilizate in prepararea produselor de panificatie, patiserie si cofetarie. Bunicutele din Bucovina mai fac si acum cozonac delicios cu crema de mac :)

Sa admiram aceste flori gingase ce ard in lanurile aurii si sa ne bucuram de lumina si culoare :)

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!