1 Iunie – Ziua care ne reaminteste ca putem fi mereu copii

De ce pleacă rândunelele? De ce se plimbă norii? De unde vin lacrimile? Când voi fi mare?

….

Când voi fi mare, voi merge și eu unde se duc rândunelele, o să urc până la nori și o să aflu de ce se plimbă, voi învăța de unde vin lacrimile și voi face tot ce vreau!

colaj 30 mai

 

Sunt mare acum, am în cont destui ani încât să pot spune c-am trecut bine de prima tinerețe (dar, să fim serioși, nu are importanță, nu-i așa?), dar… Da, urmează acel maare și inevitabil “dar”… Dar nu am ajuns în caldele țări ale rândunelelor, nici n-am ajuns la nori… Bine, aici trebuie să trecem peste episoadele când, cu capul în nori fiind, uiți c-ai pus cafeaua la încălzit și se “încălzește” până trebuie să arunci cana și să aerisești două zile, apoi să iei o mutriță nevinovată atunci când îi răspunzi soțului “Acum fierbe cafeaua, imediat” iar el se face că nu simte mirosul care a omorât deja orice insectă nevinovată pe-o rază de minim 20 de metri…

În schimb, am aflat mult prea bine de unde vin lacrimile și faptul că a fi mare nu e nici o scofală! Trist e faptul că, ajungând mari  – în ani, bineînțeles – credem că asta implică o renunțare totală la a fi, măcar din când în când, copii! Uităm să ne bucurăm de fiecare clipă, uităm să ne minunăm de orice gâză sau floare, nu mai putem să râdem cu toată ființa noastră și ne e frică să mai scoatem limba la viață și să-i spunem: “Sâc! Nu m-ai prins!”.

Nu lăsați copilul din voi să moară fiindcă e așa cum spune un citat celebru:

“Nu încetezi să mai râzi fiindcă îmbătrânești, îmbătrânești fiindcă încetezi să mai râzi!”

 

Articol scris de Silvia (Jewelswithlove)

Colaj realizat de Anca (GreenBlueArt)

Multumim Silvia si Anca!

 

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Anca - GreenBlue says:

    :) Ma bucur oricand am prietenii dragi aproape, cand vad oameni buni si zambete calde. Incerc sa ma revad copil si orice zi imi pare ca incepe ca o promisiune ca lucruri uimitoare se pot intampla. Multumesc mult Silvia – Jewelswithlove! Multumesc Roxana! Ce surpriza frumoasa! :)

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!