Dor de vacanta

Parcă mai ieri eram copii și cântam: “A venit vacanța, Cu trenul din Franța…”. Vara era toată doar a noastră, stătea împreună cu noi la bunici, se prăjea cu noi la soare la mare, mânca împreună cu noi înghețata pe băț a acelor ani, ridica și castele de nisip… de toate făcea vacanța noastră! Dar cum nimic nu e veșnic, anii au trecut, iar vacanțele au fost înlocuite de verii lor primari – concediile.

Dor de vacanta

 

Acum suntem puțin geloși pe copiii zilelor noastre… Încercăm să adunăm amintiri albe pentru zilele negre în care simțim că lumea se prăbușește în jurul nostru. Visăm un an întreg la cele multe pe care le vom face în acel timp în care n-ar trebui să facem nimic; abia așteptăm să stăm, doar să stăm. Și stăm, dar și râdem, suntem din nou copii alături de cei mici ai noștri, facem planuri pentru viața de după concediu, da, suntem oameni! Visatul nu costă nimic, dar uite c-a sosit deja și vremea reală a concediilor, a vacanțelor, nu mai este vis, plecăm!

Și iar îmi amintesc de Nichita, n-am cum sa-l uit, inima-mi bate adeseori în ritm de Nichita… Doar o strofă vă spun și vă las să vă hotărâți unde veți pleca mâine-poimâine, când vine vacanța… (Nu, nu vine cu trenul din Franța, ăla e plin cu fotbaliștii noștri care se întorc acasă, la mare, la soare, cu coada-ntre picioare, dar nouă nu ne pasă…)

„……………………………..

Ca o pasăre măiastră

ea va bate la fereastră,

Eu-i deschid. Ea intră-n casă,

tărcată şi pepenoasă.” (Vara)

Articol scris de Silvia (Jewelswithlove)

Colaj realizat de Anca (GreenBlueArt)

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Anca - GreenBlue says:

    :) Dor de vacanta, dor de mare. Gandul meu e acolo unde e un tarm de mare… Intindere nesfarsita de apa unduitoare verde, albastra, nisip, ierburi uscate de vant si de soare. As vrea sa traiesc intr-o poveste marina, am o fire solara si cine stie… poate acvatica :)
    Vacante placute dragi prieteni!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!