avatar
avatar

Provocarea: Dacic

Am fost putin surprinsa si nepregatita pentru aceasta provocare, dar era cam imposibil sa nu imi vina o gramada de idei, chiar daca multe dintre ele cam greu de pus in practica. As fi vrut sa lucrez bijuterii bogat ...
citeste mai mult
Am fost putin surprinsa si nepregatita pentru aceasta provocare, dar era cam imposibil sa nu imi vina o gramada de idei, chiar daca multe dintre ele cam greu de pus in practica. As fi vrut sa lucrez bijuterii bogat ornamentate din aur masiv, sa fac oale din lut si ceramica cu motive traditionale sau o sabie curbata si un coif din metal, dar cum nu am experienta si materialele necesare, am optat pentru ceva mai simplu.

Celebrele bratari dacice din aur, cu istoria lor enigmatica si tulburatoare, sunt printre cele mai spectaculoase obiecte din sfera civilizatiei dace si sunt printre cele mai importante descoperiri facute pe teritoriul Romaniei.

Pornind de la spiralele din aur masiv al bratarilor dacice, am am facut si eu o bratara, varianta mai umila si stangace. Am folosit sarma din alama, infasurata pe o baza din sarma de cupru, iar la capete am facut cateva bucle pe care le-am decorat cu margele din roca vulcanica.

32 voturi

Provocarea: Rockabilly

Provocarea mea este Rockabilly. si chiar a fost o provocare pentru ca, in afara de pin-up girls, nu stiam nimic despre acest curent. Asa ca am inceput documentarea cu ajutorul domnului Google si am aflat ca: Rockabilly este ...
citeste mai mult
Provocarea mea este Rockabilly. si chiar a fost o provocare pentru ca, in afara de pin-up girls, nu stiam nimic despre acest curent. Asa ca am inceput documentarea cu ajutorul domnului Google si am aflat ca: Rockabilly este unul dintre primele stiluri de muzica rock 'n' roll ce a aparut la inceputul anilor 1950 in Statele Unite, ca o combinație intre muzica cantata de negrii si muzica country, respectiv stilul blues si ritmul country.

Termenul "rockabilly" este o combinație intre termenii/conceptele "rock 'n' roll" si hillbilly, acesta din urma facand trimitere la muzica country, adesea numita muzica hillbilly in anii 1940 si 1950. Alte influențe asupra stilului rockabilly sunt stilurile de muzica western swing, blues,boogie woogie si jump blues. Originile curentului rockabilly provin in primul rand din sudul Statelor Unite.

Popularitatea stilului a inceput in anii 1960, si a durat pana la sfarsitul anilor 1970 si inceputul anilor 1980. Rockabilly se bucura si in prezent de un mare succes, dezvoltandu-se chiar si sub forma unei subculturi.

Rockabilly s-a impus si in vestimentatie, make-up, hair style, accesorii si tatuaje prin anumite simboluri. Printe acestea se afla: ciresele, randunicile, craniile, ancora, carma de vapor, aripile, inimile si multe altele.

Setul meu "Rockabilly" este format dintr-un colier, bratara si brosa. Am combinat bronzul care da un aer vintage cu argintiu antichizat, duritatea zalelor cu un sirag de margele rotunde mari, distantiere cu cranii, iar centrul colierului este incadrat de o pereche de randunici, asezate fata in fata. Colierul este asimetric si poate fi purtat fie cu brosa ce are pe lateral o inima cu aripi si pe centru 3 cranii, dintre care unul este stilizat, ca element central, fie fara brosa, iar atunci centrul colierului ramane cu o perla si o brioleta transparenta. Brosa se poate scoate foarte usor fiind prinsa pe colier cu 2 carabine.

Sunt prezente simbolurile rockabilly (inima cu aripi, craniile, randunicile), combinate cu siragul de margele rotunde (siragurile simple faceau parte din accesoriile uzuale in acea perioada) si un strop de Old Hollywood Glamour dat de perla Swarovsky si brioleta de acril fatetat. Bratara are ca element central un spacer cu cranii.

Ca materiale am folosit zale lucrate manual din sarma de aluminiu argintiu antichizat, cu diametrul de 5 mm, in imbinare flower sau moebius, spacere argintii cu cranii, margele din sticla presata neagra, randunci din bronz, ac de brosa in forma de ac de siguranta cu capat in forma de inima cu aripi si cranii din bronz, o perla Swarovsky, o brioleta din acril fatetat prinsa cu sarma argintata si o carabina din bronz si una argintie.

A fost un maraton de documentare, gasit materiale, combinat si recombinat, dar rezultatul imi place, chiar daca, la prima vedere, pare destul de incarcat de simboluri si materiale.

27 voturi

Despre GOT

Suntem trei surori pasionate de handmade, desi in viata de zi cu zi avem preocupari diferite, handmade-ul este una dintre pasiunile noastre comune. Dupa cum se vede si in magazinul nostru, ne place sa incercam diferite ...
citeste mai mult
Suntem trei surori pasionate de handmade, desi in viata de zi cu zi avem preocupari diferite, handmade-ul este una dintre pasiunile noastre comune. Dupa cum se vede si in magazinul nostru, ne place sa incercam diferite tehnici si materiale(tricotat/crosetat, wire wrapping, fimo, pictat etc).

Produse GOT

tricou Gipsy Zombie Cercei Golden Dreams Agrafa Floare Galbena Cercei Rainbow
Viziteaza magazinul GOT

Despre TraistutaCuZale

Sunt un biolog care a descoperit lucrul de mana si zalele. Traistuta cu zale a aparut ca un colt unde pot sa-mi etalez podoabele. M-am indreptat catre bijuterii din zale pentru ca ma apropie mai mult de cateva franturi din ...
citeste mai mult
Sunt un biolog care a descoperit lucrul de mana si zalele.

Traistuta cu zale a aparut ca un colt unde pot sa-mi etalez podoabele. M-am indreptat catre bijuterii din zale pentru ca ma apropie mai mult de cateva franturi din istorie care ma intereseaza in mod deosebit.

Materialele cu care lucrez sunt sarma de aluminiu colorata, cuprul, alama, sarma argintata, semipretioasele, sticla, lemnul. Zalele sunt lucrate manual si taiate cu fierastraul pentru bijuterii.

Bijuteriile mele se incadreaza in mai multe stiluri si pot fi fie elegante, fie indraznete, fie romantice, arhaice, barbare sau toate la un loc.

Produse TraistutaCuZale

Set "Sidef"
Viziteaza magazinul TraistutaCuZale

Vrei sa participi la urmatoarele dueluri? Inscrie-te aici

Dueluri precedente

Login


Am uitat parola ×