avatar
avatar

Provocarea: Dor

"Mai am un singur dor: In linistea serii Sa ma lasati sa mor La marginea marii; Sa-mi fie somnul lin si codrul aproape, Pe-ntinsele ape Sa am un cer senin." Mihai Eminescu DOR Sentimentul acesta ...
citeste mai mult
"Mai am un singur dor:
In linistea serii
Sa ma lasati sa mor
La marginea marii;
Sa-mi fie somnul lin
si codrul aproape,
Pe-ntinsele ape
Sa am un cer senin."
Mihai Eminescu

DOR

Sentimentul acesta mistuitor al dorului de fiinta iubita, sau sentimentul arzator al dorului de tara, de parinti sau de copii, un sentiment chinuitor dar intr-un fel placut inimii, un sentiment prezentat atat de frumos de poeti si purtat de fiecare generatie in suflet; melancolie, suferinta, nostalgie, tristete si dorinta in acelasi timp.
Marea, apele intinse, cerul senin, nisipul fierbinte, locuri dragi, scrisori de dragoste, amintirile vacantei sau unui concediu petrecut alaturi de persoana iubita, caldura si soare.

Toate aceste lucruri am incercat sa le expun in creatia mea: o cutie de lemn cu maner, decorata in tehnica decoupage, cu scoici, stelute de mare, peisaje de pe plaja si din vacante, text scris caligrafic luat parca dintr-o scrisoare trimisa de departe, iar pe capac am adaugat o scoica culeasa de pe plaja si o steluta de mare modelata din lut polimeric.

Mi-a placut mult provocarea, mai ales ca ideea s-a lasat asteptata cateva zile si deja incepusem sa intru in panica si lipsa de timp.

Rezultat final: un cufar al amintirilor, inspirat de poezia lui Eminescu.

25 voturi

Provocarea: Intangibil

Cred ca fiecare om, in sinea lui, isi stabileste (in mod constient sau nu) limitele peste care nu vrea, nu poate sau crede ca nu poate sa treaca. Ceea ce exista dincolo de aceste limite reprezinta INTANGIBILUL fiecaruia, ...
citeste mai mult
Cred ca fiecare om, in sinea lui, isi stabileste (in mod constient sau nu) limitele peste care nu vrea, nu poate sau crede ca nu poate sa treaca. Ceea ce exista dincolo de aceste limite reprezinta INTANGIBILUL fiecaruia, personal.
In cazul meu, trecand peste INTANGIBILUL propriu doar mie, cel ce ma aseaza in rand cu lumea este INTANGIBILUL UNIVERSAL VALABIL. Acela care este comun tuturor ... INFINITUL!
Catre INFINIT aspiram cu totii, fiecare in felul sau ...
Asa cum voi incerca sa fac si eu, acum.
Asadar,veti regasi simbolul intangibilului INFINIT in incercarea mea concreta si timida de a-l intrezari, fie si numai pentru o secunda ...
Si, pentru ca lupta mea sa nu ne amarasca prea tare, voi face cumva ca din toate acestea sa transpara optimismul si speranta ca, odata si odata, vom atinge intangibilul. Si cum sa o fac mai bine decat prin graiul culorilor, pe care le vrem in viata noastra, pe tot parcursul ei.
Asadar, va prezint: "INTANGIBILUL tangibil", sau ca sa fim mai universali, "The touchable UNTOUCHABLE". Este, sper, secunda mea de INFINIT.
Detaliile tehnice sunt usor de enumerat: materialul folosit este doar snurul satinat si pielea de pe interiorul bratarii, iar la forma finala am ajuns folosind un ac vrednic si o ata transparenta de nadejde.
Va multumesc de pe acum pentru rabdarea acordata mie si gandurilor mele asternute aici.

29 voturi

Despre camelia_handmade

Am inceput sa creez din doua motive foarte simple: nevoia de relaxare si ... mai ales ... ma plictisesc foarte repede de bijuteriile mele asa ca neducand lipsa de idei, mai bine le fac eu. Inceputul a fost timid, cateva ...
citeste mai mult
Am inceput sa creez din doua motive foarte simple: nevoia de relaxare si ... mai ales ... ma plictisesc foarte repede de bijuteriile mele asa ca neducand lipsa de idei, mai bine le fac eu. Inceputul a fost timid, cateva margele, lut polimeric, apoi sarma, decoupage, pietre semipretioase si nu numai. Imi plac provocarile si competitia pentru ca ma ajuta sa imi depasesc limitele, incerc materiale diferite, invat mereu tehnici noi, si le combin, ca sa imi creez un stil propriu. Sper sa va placa!
Viziteaza magazinul camelia_handmade

Despre cleopatra5

Voi profia de iesirea la rampa cu ocazia duelului intr-ale formelor si ideilor, ca sa va spun cate ceva despre mine. Sunt ardeleanca, am o micuta domnisoara pe numele ei Maya si mi-am descoperit inclinatia spre migalosenii de ...
citeste mai mult
Voi profia de iesirea la rampa cu ocazia duelului intr-ale formelor si ideilor, ca sa va spun cate ceva despre mine. Sunt ardeleanca, am o micuta domnisoara pe numele ei Maya si mi-am descoperit inclinatia spre migalosenii de curand. Si asta pentru ca micuta domnisoara este cocheta si a vrut si ea chestii ca mami. Deci, executandu-ma, m-am apucat de insailat, insirat, cusut, si asa mai departe. Dar, totul a luat amploare, asa cum ii sade bine oricarui lucru inceput nu doar asa, ca sa fie inceput. Si iata-ma unde sunt acum, in mijlocul luptei, cu arme placute vederii, sper.
Viziteaza magazinul cleopatra5

Vrei sa participi la urmatoarele dueluri? Inscrie-te aici

Dueluri precedente

Login


Am uitat parola ×