avatar
avatar

Provocarea: Coco Chanel

Coco Chanel, o femeie care a schimbat radical traiectoria modei, de la imbracaminte, pana la bijuterii, sau parfumuri, tot. S-au scris enciclopedii intregi despre ea si creatiile ei. O provocare pe cinste! Chanel, ...
citeste mai mult
Coco Chanel, o femeie care a schimbat radical traiectoria modei, de la imbracaminte, pana la bijuterii, sau parfumuri, tot. S-au scris enciclopedii intregi despre ea si creatiile ei. O provocare pe cinste!

Chanel, femininul modern in PETITE ROBE NOIRE, cu siragurile de perle albe, palarie si cigara, ea a fost o diva, o femeie de afaceri, o creatoare, o legenda.

Rochia neagra, mai cunoscuta in engleza "the little black dress" a fost introdusa in lumea modei tocmai de ea, la fel si perlele false, inlocuind perlele de cultura.

Am croit o rochie simpla, usor evazata, pana la genunchi, dintr-un material elastic, negru, mat. Am incercat sa fiu atenta la fiecare detaliu. Materialul este ales in asa fel incat fetrul sa nu-i traga firele, sa aibe o tinuta dreapta, neteda, urmarind corpul. Tivurile de la gat si de la umeri am fetruit din lana merinos neagra. Siragurile de perle, caracteristice Chanel, am realizat din multe-multe bilute de lana fetruite, in relief, in materialul rochitei.

Ele seamana cu perlele, stralucesc invelite de matase alba, de diferite dimensiuni, sugerand miscarea siragurilor. Sunt realizate in tehnica mixta de fetru cu ac si apa calda (rochia se poate spala fara nici o grija).

Si pentru ca Chanel nu exista fara bijuterii propriu-zise, am mai adaugat un colier crosetat cu bile de fetru ( tot din lana si matase naturala).

Da, 198 de perle, am numarat, dar daca mai puneam 2, ar fi fost prea multe...

Nu am crezut ca va fi gata, dar iat-o, am reusit! Eleganta, simpla, creativa, handmade:

Ma petite robe noire si aproape 200 de perle.

36 voturi

Provocarea: Op Art

"Rays of Light" vorbeste despre lumina si absenta ei, despre echilibru si perfectiune, despre perspectiva si esenta. Auriul este spiritul, legatura cu divinul, fericirea, succesul, puterea, inspiratia, ...
citeste mai mult
"Rays of Light" vorbeste despre lumina si absenta ei, despre echilibru si perfectiune, despre perspectiva si esenta.
Auriul este spiritul, legatura cu divinul, fericirea, succesul, puterea, inspiratia, intelepciunea, protectia divina.
Argintiul este sufletul, comunicarea, intuitia, visul, abundenta.

Acestea doua semnifica doua parti ale luminii - calda(Soare, masculin) si rece (Luna, feminin). Iar lumina, desi alcatuita din elemente contrare, este completare si perfectiune.
Negru este corpul, de multe ori considerat a fi rau, negrul fiind absenta culorii si absorbind lumina. Cu toate acestea, umbrele pun in evidenta lumina, intunericul da semnificatie luminii, uneori controleaza, dar de cele mai multe ori conlucreaza si protejeaza. Reprezinta misterul, profunzimea, dar si incredrea si protectia. Eu am denumit intunericul, black light, adica absenta/absorbtia luminii.

Materiale: margele toho, elemente metalice, piele

Tehnci: peyote, fringe, stringing, knots

Cand am inceput sa caut despre op art, nu aveam o idee concreta in minte. Am gasit multe imagini bune si totusi parca nu asta cautam.

Apoi am dat peste aceste tumbling blocks, tehnica folosita in special in arta quilting-ului, prin crearea de iluzii optice de cuburi tridimensionale doar folosind nuante sau culori diferite. Dupa alegerea nuantelor, m-am gandit imediat la perspective, la puncte de vedere si am tinut sa scot acest lucru in evidenta si mai mult (pe langa efectul optic dat de pattern), cum lumina, umbrele si perspectiva pot schimba ceea ce vedem.

Culorile le-am ales din intuitie, m-am lasat ghidata de vocea interioara. Nu am inteles de ce, pana acum ....In ultima perioada, distrasa fiind, am pierdut din vedere esenta.... Ultima saptamana a fost o cautare mai intensa... a puterii interioare, a inspiratiei, intuitiei, semnificatiei. Am realizat ca, fara intuneric, lumina nu exista.

Mai mult, realizez (pentru a n-a oara) ca nimic nu se intampla fara un motiv anume si lucrurile de care ai nevoie vin exact la timpul potrivit, fara sa te astepti si fara chiar sa realizezi constient! Si de multe ori in forme in care nici nu ne gandim (cum este si tema propusa de Aranka)! Nu degeaba mi-am ales numele BijouxDeMonAnge! Se pare ca este o lectie ce trebuie sa mi-o amintesc mereu ca sa nu uit de ce!

Motto: "Dare stepping forward! And if the land you're stepping on was not previously there, God will create it especially to reward your boldness!"

32 voturi

Despre TextileArt

Sunt o fire creativa, am studiat arte textile, am calatorit mult. Imi plac materialele textile, preferatii mei sunt fetrul si matasea naturala. Chiar daca imi plac noile medii digitale, oricand am putin timp, incep sa ...
citeste mai mult
Sunt o fire creativa, am studiat arte textile, am calatorit mult. Imi plac materialele textile, preferatii mei sunt fetrul si matasea naturala. Chiar daca imi plac noile medii digitale, oricand am putin timp, incep sa mesteresc ceva cu mana, ceva migalos, experimental.

Produse TextileArt

Cristale de gheata Libelula - din matase naturala Gentuta scoarta copacului
Viziteaza magazinul TextileArt

Despre NadrArt

Am descoperit margelutele in urma cu mai bine de 3 ani, intr-o perioada cand aveam cea mai mare nevoie sa vad lumina, sa ma regasesc! Cu ajutorul lor si al unei persoane dragi,am reusit sa imi amintesc cine sunt, ce doresc si ...
citeste mai mult
Am descoperit margelutele in urma cu mai bine de 3 ani, intr-o perioada cand aveam cea mai mare nevoie sa vad lumina, sa ma regasesc! Cu ajutorul lor si al unei persoane dragi,am reusit sa imi amintesc cine sunt, ce doresc si ce visez! BijouxDeMonAnge a fost o alegere fireasca!
BijouxDeMonAnge s-a maturizat foarte mult in acesti 3 ani si doreste ca latura sa creativa si visatoare, sa se dezvolte pe cont propriu in forma Nadrart (stralucire, unic, pretios, special)! E acea parte din mine care creaza doar de dragul artei, de dragul simbolului si a semnificatiei, a conceptului!
Ce sa-i faci, mie imi plac bijuteriile in general! Imi place sa realizez chiar si cele mai simple insiruri de margelute, dar si sa migalesc ore in sir la un colier cu tendinte spre tablou, si nu as putea face una fara cealalta!
Cu drag, Andra Marasteanu

Produse NadrArt

I just want to be perfect... Toamna in cercuri de confuzie... Toamna Iubirii- The Perfect Jewel- Chaudes Memoirs
Viziteaza magazinul NadrArt

Vrei sa participi la urmatoarele dueluri? Inscrie-te aici

Dueluri precedente

Login


Am uitat parola ×