avatar
avatar

Provocarea: Labirint

Cuvantul labirint "Labyrinthos", provine din mitologia greaca, mai exact reprezinta structura elaborata din Knossos construita de legendarul mestesugar Daedalus, pentru regele Minos din Creta. Unica functie a ...
citeste mai mult
Cuvantul labirint "Labyrinthos", provine din mitologia greaca, mai exact reprezinta structura elaborata din Knossos construita de legendarul mestesugar Daedalus, pentru regele Minos din Creta. Unica functie a complexului era aceea de a tine captiv Minotaurul, creatura mitica jumatate om, jumatate taur. Aceasta fiind ucisa in cele din urma de eroul Atenian "Theseus".
Chiar daca descrierile literare fac clar faptul ca Minotaurul a fost prins intr-un labirint complex plin de ramificatii, cuvantul era deja introdus chiar din anul 430 i.Hr., obesrvand imprimari de pe monezi cu un design de labirint care avea o singura cale ne-ramificata, ducand spre centru. Recunoscut drept "labirintul clasic".

Luand tiparul labiritului "clasic" am decis sa realizez o mini-macheta reprezentand complexul de linii descoperit in Knossos. Dupa propria interpretare a structurii am ajuns sa creez o mica "lampa de veghe". Facand referire la tema si la originea cuvantului am adaugat motive greco-romane ca sa-i dau lucrarii un iz cat mai mitologic posibil. Am ales non-culori deoarece sunt cele mai reprezentative nuante a pietrelor din care era facut labirintul in epoca marilor Zei si Zeite. Lumina din centrul labirintului are ca semnificatie Minotaurul captiv, de unde si culoarea luminii, rosu (taur).

Dimensiuni: 15/17/11 cm
Materiale folosite: polistiren, carton, servetele, aracet, acryl, folie transparenta, magnet, led, baterii, pistol de lipit plastic, 3D paint

32 voturi

Provocarea: Muzica ca si Inspiratie

Irina mi-a ales o tema foarte generoasa, aparent usoara. Cand am citit "muzica" m-am bucurat, imi vajaiau prin cap numai Phoenicsi si Jim Morrisoni, adica idei aproape imposibile. M-am framantat si documentat cateva ...
citeste mai mult
Irina mi-a ales o tema foarte generoasa, aparent usoara. Cand am citit "muzica" m-am bucurat, imi vajaiau prin cap numai Phoenicsi si Jim Morrisoni, adica idei aproape imposibile. M-am framantat si documentat cateva ore, apoi gasit o poza cu o lira si m-am gandit sa o transpun in margele de nisip. Ideea era buna, poza o aveam, schita in creion usor de realizat, lucrul efectiv n-a fost floare la ureche, asa cum m-as fi asteptat, am avut de intampinat tot felul de probleme tehnice si temporale. Pana la urma a iesit ceea ce se vede: un colier cu medalion-lira, din jasp brecios in forma donut si margelute de nisip gri metalizat, tesute in tehnica herringbone tubular. L-am plasat pe un portativ si am stilizat si notele muzicale, din chipsuri de jasp brecios, insiruite simplu, incercand sa sugerez un fel de simfonie haotica. Putin asimetric, putin imperfect... nu sunt suta la suta mutumita de el. Totusi, sper sa va placa.

41 voturi

Despre Creionul0Verde

Ma numesc Petricescu Irina Lacramioara, sunt studenta in anul 2 la sculptura, am absolvit liceul de grafica din Timisoara si practic ceva sporturi si alte hobbyuri in timpul liber cum ar fi snowboard-ul, teatru, jonglerie, ...
citeste mai mult
Ma numesc Petricescu Irina Lacramioara, sunt studenta in anul 2 la sculptura, am absolvit liceul de grafica din Timisoara si practic ceva sporturi si alte hobbyuri in timpul liber cum ar fi snowboard-ul, teatru, jonglerie, basket. Cu arta am inceput tarziu abia in clasa a 8-a cand aflam si eu incet incet cu ce se papa..iar de atunci incerc sa experimentez cat mai multe si mai variate forme de arta de care ma simt atrasa intr-un fel sau altul. Arta imi ofera linistea de care am nevoie si intotdeauna apelez la ea atunci cand vreau sa simt adevarata bucurie a vietii.

Motto: Let me be me!

Imi face deosebita placere sa particip la acest concurs foarte util atat pentru promovarea designerilor de pe crafty cat si pentru premile acordate acestora! Un mod placut de a-ti revigora ideile si de a crea ceva la care posibil nu te-ai fi gandit in alte circumstante.

Produse Creionul0Verde

noroi in galop tablomagne porumbel fimomagne floricica
Viziteaza magazinul Creionul0Verde

Despre KeziMade

Margelesc de putina vreme, cam de trei ani si am doar un an de cand tratez lucrurile mai serios. O fac ca hobby si pentru ergoterapie. Inca n-as putea spune ca am un stil propriu, deocamdata merg pe drumuri batatorite de ...
citeste mai mult
Margelesc de putina vreme, cam de trei ani si am doar un an de cand tratez lucrurile mai serios. O fac ca hobby si pentru ergoterapie. Inca n-as putea spune ca am un stil propriu, deocamdata merg pe drumuri batatorite de altii, ca sa exersez si aprofundez, nu am inventat roata, poate doar vreo două rotite mici :). Incă ma joc si experimentez.

Imi place sa fac bijuterii unicat si de serie mica. Imi plac mai multe feluri de materiale, dar folosesc cel mai des margelele mici de sticla, pietrele semipretioase si, mai nou, cristalele Swarovski.

Motto: KeziMade - Bijuterii confectionate manual, unicate si de serie mica
Viziteaza magazinul KeziMade

Vrei sa participi la urmatoarele dueluri? Inscrie-te aici

Dueluri precedente

Login


Am uitat parola ×